08. maj  2021. 12.31  →  18.26 | Izvor: Tanjug, NS uživo, RTV

Novi Sad: Zbrinuto 11 stanara nakon požara u Stevana Hristića: Beba sa majkom prevezena u Dečiju bolnicu, devojčica zadobila opekotine

NOVI SAD -

U zgradi u Ulici Stevana Hristića u naselju Satelit u Novom Sadu danas oko 11 sati izbio je požar.

video icon

Intervenisalo je 16 vatrogasaca sa četiri vozila, interventna policija i četiri vozila hitne medicinske pomoći.

Prema rečima dr Zorana Krulja, portpatola novosadske Hitne pomoći, njihova ekipa je zaprimila poziv je u 11 časova i 20 minuta.

Muškarac star 21 godinu i 70-godišnja žena, prevezeni su na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici zbog inhalacije dimom. Beba stara godinu dana, koju su spasili vatrogasci, prevezena je u Dečiju bolnicu na dalju dijagnostiku i lečenje. Devojčica stara 9 godina je zbog opekotina prevezena takođe u ovu ustanovu. Žena (68) je nakon inicijalnog zbrinjavanja prevezena na odeljenje hirurgije UC KCV. Žena (51) je pregledana na licu mesta i dobila je uput da se javi lekaru. Na licu mesta pomoć je pružena ženskim osobama starim 43, 89 i 69 godina, kao u muškarcu starom 41 godinu.

Podsetimo, vatrogasac Nemanja G. je iz stana punog dima spasio bebu i majku i bezbedno ih uz pomoć kolege Dragana B. spustio na tlo. Uzrok požara nije poznat.

Tagovi