Rafael Nadal (©AFP)
Rafael Nadal (©AFP)

Đoković i Nadal mogu da se sretnu već u polufinalu Rolan Garosa

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.05.21. | 11:53

Španac pao na treće mesto ATP liste

Poraz od Aleksandera Zvereva u četvrtfinalu mastersa u Madridu žestoko je uzdrmao Rafaela Nadala.

Ne samo što je kralj šljake ostao bez šanse da osvoji još jednu veliku titulu na omiljenoj podlozi, nego će ga ovaj kiks koštati i mesta na ATP listi. Od ponedeljka na vrhu će i dalje biti Novak Đokovića ali će mu iza leđa ponovo biti Danil Medvedev, a ne Rafa Nadal.

Izabrane vesti

I što je najbitnije, taj raspored ne može da se promeni do početka Rolan Garosa! A, to onda znači da Nadal neće biti ni nosilac broj dva na Otvorenom prvenstvu Francuske i samim tim postoji šansa da već u polufinalu odmeri snage sa Đokovićem.

Sledi masters u Rimu gde će Španac braniti titulu iz 2019. godine (bodovi se i dalje računaju po zamrznutom sistemu), što znači da ne može više da doda nijedan bod na svoj konto. Jedina teoretska mogućnost da se Rafa vrati na drugo mesto je da zaigra neki turnir između Rima i Pariza i da tu dođe do bitnih bodova, ali za sada nije prijavljen ni za jedan, niti ima naznaka da će to učiniti.

S druge strane, Danil Medvedev je ispao u prvom kolu, te ne može da izgubi ni bod. Može jedino da popravi saldo, ali bi morao da odigra bolje nego u Madridu, gde je dobio samo jedan meč.

Novak Đoković u svakom slučaju Pariz čeka kao prvi nosilac i lider na ATP listi.

Uglavnom, od ponedeljka će Rus imati 150 bodova više od Španca na ATP listi i to ga vodi na mesto drugog nosioca na Rolan Garosu. I onom ko upadne u taj deo kostura, trećeplasirani Nadal ili četvrtoplasirani Tim, moći će da peva, jer Rus nikada u karijeri nije dobio nijedan jedini meč na pariškoj šljaci, pa teško da će i ove godine dobaciti do polufinala.

Što se tiče žreba prethodnih godina, u poslednje dve su u istom delu kostura bili drugi i treći nosilac, a godinu pre toga je treći nosilac bio kod prvog.

Kada je u pitanju Nadal, 2017. godine je bio čak četvrti nosilac na Rolan Garosu, iza Mareja, Đokovića i Vavrinke, pa mu to nije bila prepreka da pobedi Švajcarca u finalu i deseti put u karijeri osvoji trofej.

 


tagovi

Rafael NadalNovak ĐokovićRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara