Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

AZIJA: Guangdžou Siti protiv Šendžena "ne zna kako se zove", Džohor se vraća na kolosek, Jang Lajonsi "džak za udaranje"

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.05.21. | 10:04

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

Program četvrtog kola kineske Superlige otvoriće duelom Šandung i Kingdao. Domaćin u tekućem šampionatu ima dobre izglede za plasman u plej-of. O tome svedoče, između ostalog, i prve tri utakmice u sezoni. Šandung je zabeležio dve pobede i remi, primio samo jedan gol i valja istaći da briljiraju legionari Maruan Felaini i Leonardo Pereira. Sa druge strane, Kingdao je do sakupio četiri boda, ne briljira u napadu i to bi moglo da ga košta ozbiljnijeg plasmana. U dosadašnja dva odmeravanja snaga Šandung je oba puta slavio sa 3:0.

GUANGDŽOU SITI - ŠENDŽEN, 14.00

(Fudbal, Kina 1)

Jedan od derbija četvrte runde kineske Superlige je okršaj Guangdžou Sitija i Šendžena. Obe ekipe su dobro počele u prvenstvu, tako da će rezultat ličnog sastanka biti veoma važan u raspodeli mesta. Domaći sastav je zabeležio pomalo iznenađujući start, zaradivši sedam bodova. Posebno je impresivno što su puleni Van Gastela vrlo efikasni i raznoliki u ofanzivi, iako su po standardima kineske lige klub skromnog sastava. Šendžen je posle startne pobede nad Henaom u narednim mečevima bez datog gola. Tradicija je na strani gostiju, koji su na tri poslednja dvoboja slavili sa ukupnom gol-razlikom 9:0.

TAMPINES ROVERS - ALBIREKS NIGATA, 14.30

(Fudbal, Singapur 1)

Albireks Nigata će ove sezone imati dva jaka protivkandidata u borbi za tron Singapura. Iako je lider sa tri boda više od Lajon Sitija i Tampinesa, situacija bi mogla da se zakomplikuje već danas jer Nigata gostuje Roversima. Tampines je pre gotovo mesec dana poražen na gostovanju Albireksu sa 2:1, pa danas ima priliku da mu se revanšira i nanese prvi poraz u sezoni. Tampines je na tri dosadašnja domaćinstva ostvario maksimalan učinak uz gol-razliku 13:3.

TANŽON PAGAR - JANG LAJONS, 14.30

(Fudbal, Singapur 1)

Tanžon Pagar i Jang Lajons su pokazali najmanje u uvodnom delu prvenstva Singapura. Daleko slabiji utisak ostavio je gostujući sastav, pošto je do sada osvojio samo tri boda i jedini je tim u ligi bez pobede. U proseku prima više od tri gola, a pre skoro mesec dana je deklasiran kod kuće od strane Pagara sa 4:0. Domaćin je u prošloj rundi iznenadio Tampines i izvukao bod, i veliki je favorit da još jednom "išamara".

PULAU PINAR - DŽOHOR, 16.00

(Fudbal, Malezija 1)

Poraz u derbiju od Terenganua ostavio je posledice na Džohoru. Branilac krune i prvi favorit za titulu posle kiksa je posrnuo i remijem sa Kuala Lumpur Sitijem, da bi u poslednjem kolu minimalcem porazio Kedah. Danas lidera očekuje gostovanje Pulau Pinaru, koji je četvrtoplasiran, ali nema pravo na novi kiks jer mu je Terenganu na tri boda. Domaći sastav je u prošloj rundi prekinuo niz od devet duela bez poraza, pa je pitanje u kakvom je psihološkom stanju.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara