AMERIČKI REGRUT HTEO KUĆI PA OTEO AUTOBUS PUN DECE: Klinci ga iznervirali pitanjima, pobegao bez obzira VIDEO
Foto: Screenshot Tviter

drama

AMERIČKI REGRUT HTEO KUĆI PA OTEO AUTOBUS PUN DECE: Klinci ga iznervirali pitanjima, pobegao bez obzira VIDEO

Planeta -

Regrut iz Fort Džeksona želeo je kući, pa je 'oteo' školski autobus pun dece.

Regrut na obuci Jovan Kolaco očajnički je pokušavao da se vrati kući kada je u četvrtak rano ujutro napustio kasarnu u Južnoj Karolini uniformi, s puškom i otevši školski autobus okruga Ričland, kažu vlasti.

Kolaco je uhapšen kasnije tog dana i optužen za 19 tačaka otmice i jednokratno oružane pljačke smrtonosnim oružjem, krađu automobila bez većih telesnih povreda, pokazivanje i predstavljanje vatrenog oružja na osobu, nošenje oružja na školskom imanju i posedovanje oružja tokom nasilja zločin, prema evidenciji zatvora.

Incident je započeo oko 7 sati ujutro kada je Kolaco (23) napustio neovlašćeno kasarnu noseći svoju pušku M-4.

Napustio je kasarnu kada je njegova jedinica sprovodila ličnu higijenu nakon fizičkog treninga jedinice, pripremajući se za doručak i druge treninge, rekla je Lesli Sali portparol Fort Džeksona.

Nakon što nije uspeo da stopira neki automobil na međudržavnom putu 77, Kolaco je ušao u autobus na stanici u blizini Percival Road-a pokupivši učenike koji pohađaju osnovnu školu Forest Lejk u školskom okrugu Ričland, prema šerifu okruga Leonu Lotu. Rekao je vozaču da ne želi da povredi nikoga, ali želi da ga odvezu u sledeći grad.

Ubrzo je postao frustriran dečijim pitanjima i pustio je decu i vozača autobusa i odvezao se. Nekoliko kilometara kasnije ostavio je pušku i autobus i krenuo u potragu za odećom u obližnjem kvartu, dodao je Lot. Policija ga je pronašla i uhapšen je bez incidenata.

Pripravnicima poput Koloca daju se puške kao priprema za obuku u gađanju, rekla je Sali.

Ali oni nemaju pristup municiji „dok se ne nađu na određenom strelištu“, rekla je ona.

Kolaco, pripadnik čete A, 1. bataljona, 61. pešadijskog puka, još uvek nije bio na strelištu niti je imao pristup municiji. U Fort Džeksonu je stigao druge nedelje aprila i bio je u trećoj nedelji osnovne obuke sa svojom jedinicom.

Kurir.rs/Army Times

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track