');
Najnovije vesti
Vesti Hronika
POŽAR IZAZVALA CIGARETA? Komšije šokirane: Nismo ni slutili da je Mira stradala, dim se prvo nije ni osećao, a njena sobica je skroz izgorela

POŽAR IZAZVALA CIGARETA? Komšije šokirane: Nismo ni slutili da je Mira stradala, dim se prvo nije ni osećao, a njena sobica je skroz izgorela

Stanari zgrade u Ulici Borisava Stefanovića Vuleta u Trsteniku gde je danas u požaru nastradala Mira B. (60) su u šoku.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ilustracija Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija
Ilustracija

- Katastrofa kako se sve brzo desilo. Videli smo njenog sina kako izlazi iz zgrade možda nekih 45 minuta pre nego što je stigla Hitna pomoć - svedoče komšije nastradale Trsteničanke i dodaju:

- Kad je došla Hitna, pa policija mislili smo da je neki problem u zgradi, a ne da je Mira stradala. Nije se prvo ni dim osetio. Tek posle smo čuli da je njena sobica skroz izgorela - pričaju susedi.

Stanari kažu da je Mira, iako težak astmatičar, bila strastven pušač i da se teško se kretala.

Pročitajte još

- Poslednja tri meseca je nismo ni viđali, baš je bila jako bolesna. Sin je brinuo o njoj, dobar dečko. Zajedno su živeli, ali eto te proklete cigarete su je koštale zdravlja. Jedva je disala - pričaju.

Rođak nastradale kaže da su pokojnicu svi voleli.

- Mnogo se mučila zbog bolesti, dobra je duša bila - kaže rođak.

Za sada se prema prvim procenama veruje da se nesrećna žena ugušila, a da je požar izazvala zapaljena cigareta.

Prema jednoj od verzija događaja, pored kreveta gde je ležala hronična bolesnica, bile su i boce sa kiseonikom. Nezvanično se ne isključuje mogućnost da je možda došlo do neke reakcije.

Istragu slučaja vodi Više javno tužilaštvo u Kruševcu. Telo žene biće prebačeno u kruševacku bolnicu na obdukciju. Očekuje se da više detalja bude poznato po dobijanju rezultata.