Sloga: Vojnici koji se ne vakcinišu nisu izdajnci

Sloga sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci pozivao je danas nadležne da preispitaju odluku o tome da oni koji obole od korone, a nisu vakcinisani neće imati puno plaćeno bolovanje.
Sloga: Vojnici koji se ne vakcinišu nisu izdajnci
Foto: 021.rs
U saopštenju sindikat je pozvao i načelnika Generalštaba i ministra odbrane da zaštite vojnike i zaposlene.
 
Sloga je upozorila i da su u nekim jedinicama "počela informisanja na kojima se vojnicima koji nisu vakcinisani spominje da je to jednako izdajstvu", navodeći da takvo ophođenje može negativno da se odrazi na moral vojnika.
 
Sindikat je pitao i gde su u takvoj odluci analizirane profesionalne bolesti i nuspojave koje bi mogle vojniku nakon vakcinisanja ozbiljno da naruše zdravlje.
 
"Neumesno je da se danas pod plaštom odbrane od nekakvog 'nevidljivog neprijatelja' preti onima koji su uvek uz narod,  bilo da su to elementarne nepogode ili da svakodnevno vode brigu o bezbednosti države i njenih granica", naveo je sindikat. 
  • Voćkica

    12.05.2021 18:24
    Naredba o obaveznom vakcinisan
    Da li neko može da mi objasni kako je moguće da Generalštab izda NAREDBU da se svi vojnici vakcinišu???!!!! To mora da bude lični izbor svake osobe. Sindikat nek odmah preduzme korake!!!
  • Jovan Tutački

    09.05.2021 19:53
    O važnim državnim službama
    Sloga sindikat zaposlenih u ministarstvu odbrane i Vojsci ne shvata o čemu se ovde radi. Vojska i policija nemaju pravo da budu antivakseri ili da se priklone antivakserima jer su aktivni učesnici odbrane i bezbednosti u zemlji i od njih se očekuje da je rizik razbolevanja u mirnodopskim uslovima sveden na minimum. Ako bi se dozvolilo da se deo tih službi "ospe" po bolovanjima direktno se dovodi odbrana i bezbednost zemlje u pitanje. U takvim slučajevima, vojno ili policijsko lice se mora suspendovati, kazniti i isključiti iz službe (to znači zbog izdaje borbene spremnosti i njenog narušavanja) i na ime vrednosti njihove novčane kazne osposobiti druga lica za iste funkcije. To važi i za lekare koji odbijaju vakcinisanje ili učešće u lečenju zaraženih pacijenata. Šta tu nije jasno?
  • Realista

    08.05.2021 22:30
    Diskriminacija
    Po zakonu vakcinacija nije obavezna! Zato i pripadnici vojske imaju pravo da odluče da li žele ili ne žele da prime vakcinu. Apsolutno sam protiv bilo kakvog vida ucene i manipulacije. I za medicinske radnike, vojsku, policiju, prosvetne radnike, trgovce... Za sve jednako pravo na izbor!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.