Nejmar (AFP)
Nejmar (AFP)

Ipak je srećan u Parizu: Nejmar tokom dana potpisuje novi ugovor sa Pari Sen Žermenom

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.05.21. | 01:52

Francuski Ekip najavio da Brazilac uskoro stavlja autogram na produžetak saradnje do 2026. godine

Od "Srećniji sam nego ikad u Parizu", do odugovlačenja sa produžetkom ugovora posle eliminacije od Mančester Sitija i čekanja da Barselona napravi neki konkretan potez. Činilo se da će Nejmarov paraf na novi ugovor sa Pari Sen Žermenom prerasti u iscrpljujuću i neizvesnu sagu, ali ugledni francuski Ekip tvrdi da će Brazilac tokom dana udariti autogram na novu saradnju koja datira do 2026. godine.

(2,00) Real Solt Lejk (3,45) San Hoze (3,80)

Izabrane vesti

Radio Monte Karlo je produžetak ugovora najavio još pre tri nedelje, a za to vreme papirologija je bila na proveri u rukama advokata. Pet godina je maksimalno trajanje ugovora u francuskom fudbalu, a do sutrašnje vinjete "zvanično", može samo da se nagađa da li će se Nejmar pomeriti sa faraonskih 36.000.000 po sezoni.

Parižani će tokom dana rešiti jedno od dva goruća pitanja i blindirati jednog od najboljih fudbalera sveta, ujedno i svetskog rekordera u visini transfera (222.000.000 evra za prelazak iz Barselone 2017. godine). Pregovori sa Kilijanom Mbapeom teku znatno teže, mada se ne može reći ni da su sa Nejmarom bili med i mleko. Delovalo je da će drugo uzastopno razočaranje u Ligi šampiona, iako se finale, pa polufinale ne mogu podvesti pod fijasko, udaljiti Brazilca od ostanka na Parku Prinčeva, ali izgleda da je rešen da gigantu iz grada svetlosti već naredne sezone donese priželjkivani Ušati pehar.

"Pari Sen Žermen je porastao od mog dolaska", izustio je svojevremeno Nejmar i teško da iko može da tvrdi da nije u pravu. Ako je i bio često povređen i odsutan tokom prve dve sezone, jedan je od najzaslužnijih za prošlogodišnji plasman u finale, odnosno ovosezonsku eliminaciju minhenskog Bajerna i mesto među najbolja četiri. Protiv Sitija nije bio na zadovoljavajućem nivou, kritike francuskih medija su pljuštale zbog sebičnosti i nesposobnosti da se energija pretoči u konkretne podvige na terenu. Ali svesni su u prestonici da će bez Nejmara PSŽ teško i treći put zaredom među najbolja četiri ili do još jednog finala.

Zato bi subota trebalo da bude veliki dan za branioca trofeja u Francuskoj.


tagovi

NejmarPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara