Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:11, 8. 5. 2021.

| Hronika

Goreo stan u Ulici Nikole Pašića u Nišu, vatrogasci evakuisali petoro stanara

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
pozar nikole pasica foto sasa trifunovic
Vatra na zgradi; foto: Saša Trifunović;

U petak pola sata pre ponoći izbio je požar u Ulici Nikole Pašića u Nišu, vatrogasci su na terenu ugasili vatru u stanu i evakuisali petoro stanara, ali se i dalje gase drugi spratovi zgrade. Uzrok požara još nije poznat, a povređenih nije bilo.

Vatra je izbila u stanu koji je okrenut suprotno od ulice pa su vatrogasci morali da koriste korpu-dizalicu kako bi evakuisali ljude koji su tražili pomoć. požar nikole pasica foto: Saša Trifunović

Vatrogasci su stanare evakuisali korpom-dizalicom sa njihove terase dok je iz stana izbijao dim - javljao je reporter sa lica mesta.

Požar je izbio oko pola sata pre ponoći, a spasavanje građana okupljeni stanari su pozdravili aplauzom. Kako se čulo na licu mesta evakuisani su ljudi koji su živeli preko puta stana koji se zapalio, ali od dima nisu mogli da izađu na hodnik. pozar nikole pasica foto gordana bjeletic I Hitna pomoć je na terenu; foto: G.B.

Zato su zgradu napustili preko terase požurujući vatrogasce da što pre priđu dizalicom. Njih su zbrinule ekipe Hitne pomoći.

Troje su se “nagutali dima” i dvoje uznemirenih. Drugih povreda nema - rekli su u Hitnoj.

Ulica Nikole Pašića, u kojoj je i došlo do požara, trenutno je zatvorena za saobraćaj i isključena je struja. Na ulici su okupljeni građani, a među njima ima i dece.

U Vatrogasnoj jedinici su novinarima oko 1:30 rekli da intervencija još nije završena. pozar nikole pasica foto gordana bjeletic Ulica zatvorena za saobraćaj; foto: G.B.

Još gasimo. Požar je sada ispod krova, ispod krovne konstrukcije. Trenutno nema ugroženih ljudi, nemamo povređenih, imamo 5 spašenih. Svi su koji je trebalo da izađu su izašli - kažu iz Vatrogasne jedinice.

Kako su rekli, nadaju se da će uskoro ugasiti sva žarišta na objektu u centru Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ахм

    07:56 // 8. 5. 2021.

    Велики проблем у Нишу је приступ ватрогасних и кола хитне помоћи зградама.Безобзирно паркирана возила,чак и испред прилаза и улаза у зграду,трафике,монтажни објекти....Да се не понови зградa ЕД Ниш у центру,апелујем на службе да обрате пажњу и на простор иза Форума,некадашње куће за младе,то су катастрофе у најави ако их игноришемо.

  • iu

    03:59 // 8. 5. 2021.

    Molim se za to da niko nije stradao.

  • Radojicin Dr. Mali

    01:49 // 8. 5. 2021.

    Bravo za Južne za pravovremeno izveštavanje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: