TV Valjevo Plus odbila sredstva dodeljena na konkursu za medije

VALJEVO

Televizija Valjevo Plus je nakon raspodele sredstava na konkursu za sufinansiranje medija koji je raspisao Grad Valjevo odlučila da odbije dodeljenu sumu od 800.000 dinara.

Osnovni razlog za to je ukazivanje na višegodišnju nelogičnost raspodele novca za medije na lokalu, ali i na ostalim nivoima. Dakle, prešla dara meru.

Mediji na lokalu sve teže podnose dodelu novca iz gradskih i opštinskih budžeta onima koji su van mesta i okruga u kome se radi, ali i nekima koji bar u nazivu nemaju bilo kakvu oznaku koja bi ukazivala na rad u medijskoj sferi. I ove godine nevelika sredstva od 7,8 miliona dinara iz budžeta grada Valjeva, raspodeljena su za 16 projekata.

Članovi komisije će možda reći da gledaju prvenstveno kvalitet projekta kojim se konkuriše. Ipak iz iskustva onih koji su nekada bili deo tih komisija, znamo da se ponegde bukvalno dobije spisak ko i koliko ko treba da dobije novca.

Favorizovanje pojedinih medija već niz godina i nekorektan odnos prema medijima i tokom prvog talasa pandemije korona virusa bilo je ispod svakog nivoa. Ne želimo da učestvujemo u tome evo već drugu godinu zaredom.

Televizija je naskuplji medij. Mesečna izdvajanja za REM, RATEL, SOKOJ, OFPS, Emisionu tehniku, kablovske mreže, plate i doprinose zaposlenima, održavanje i obnavljanje skupocene opreme je vrlo zahtevno i zato znamo da će nam u narednom periodu biti teško. Novac je neophodan da bi se opstalo na surovom tržištu koje ne priznaje da je u lokalnim sredinama malo onih koji bi se reklamirali na televizijama. Ima tu svakako i drugih kriterijuma kojima se pojedini privrednici rukovode.

Mi samo želimo da ukažemo na potrebu postojanja lokalnih medija koji će pratiti dešavanja u gradu, predočavati probleme i uspehe sugrađana i meštana Kolubarskog okruga. Smatramo da smo sve ove godine radili korektno, pratili i izveštavali sve ono što je bilo bitno za građane Valjeva.

Ali, na osnovu rezultata konkursa za sufinansiranje medija, čini se da to za one koji odlučuju o tome, nije pravi put. A taj put, koliko god da je težak, mora biti vodilja svima. Stoga će zaposleni TV VA PLUS nastaviti da rade kvalitetno svoj posao, u okvirima sopstvenih mogućnosti.

Redakcija TV VA PLUS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare