BiH

Vidović Kalabuhovu poklonio primjerak Miroslavljevog Jevanđelja

Vidović Kalabuhovu poklonio primjerak Miroslavljevog Jevanđelja
Foto: N.N. | Vidović Kalabuhovu poklonio primjerak Miroslavljevog Jevanđelja

BANJALUKA - Sastankom ambasadora Ruske Federacije Igora Kalabuhova i predstavnika Ujedinjene Srpske, završila se jednodneva posjeta ambasadora Banjaluci.

Sastanak je još jednom potvrdio izvrsnu saradnju Ujedinjene Srpske i ambasade Ruske Federacije u BiH, koja se sa dolaskom novog ambasadora samo nastavlja i produbljuje kroz buduće saradnje.

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske, Siniša Vidović, kao domaćin tog sastanka, poklonio je tom prilikom ambasadoru Kalabuhovu primjerak Miroslavljevog Jevanđelja, jer ono je, kako je Vidović naglasio, kulturna poveznica dva naroda, s obzirom da se primjerak ovog jevanđelja nalazi u Beogradu, a 166. strana jevanđelja, nalazi se u Rusiji, koja je pristala da je vrati Srbiji.

"Ambasador Ruske Federacije u BiH, gospodin Kalabuhov je neko ko se konstantno zalaže za predstavljanje istinite i realne slike o političkoj situaciji u BiH, i lično sam mu se zahvalio na svemu što je do sad uradio po tom pitanju, ali i za sve što je uradio za Republiku Srpsku, i poručio da će u srpskom narodu uvijek imati prijatelja i saveznika" rekao je nakon sastanka Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije