Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Brčak OSUĐEN NA 16 GODINA zatvora: Oca udarao automatskom puškom po glavi

Brčak OSUĐEN NA 16 GODINA zatvora: Oca udarao automatskom puškom po glavi

Osnovni sud u Brčkom osudio je Dalibora Jovičevića (35) iz tog grada na 16 godina zatvora za svirepo ubistvo oca u februaru prošle godine, saopšteno je iz Tužilaštva distrikta.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: C. Kovačević / RAS Srbija

Tužilaštvo Brčko distrikta dokazalo je krivicu Jovičevića i optužilo ga da je između 11. i 12. februara prošle godine u mestu Brezovo Polje Novo Naselje na svirep način ubio oca Slavka Jovičevića, prenosi Srpskainfo.

On je optužen da je dok se u kući nalazio sam sa njim, automatskom puškom, ocu zadao više udaraca u glavu usled čega je nastupila trenutna i nasilna smrt žrtve.

Na suđenju pred Osnovnim sudom Jovičeviću je dokazano krivično delo ubistvo, za koje je nepravosnažno osuđen na zatvor od 16 godina.

Pročitajte još

Istovremeno, on je oslobođen optužbe da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, a jednako kao i Tužilaštvo presudu u celosti može pobijati žalbom.

Optuženi Jovičević bio je u bekstvu nakon izvršenih krivičnih dela duže od dve sedmice, zbog čega su za njim bile raspisane potraga i međunarodna poternica.

On je uhapšen 27. februara 2020. godine na području Sarajeva pošto se javio medicinskoj službi zbog povrede usled pada u koritu reke Miljacke, nakon čega je po predlogu Tužilaštva odmah pritvoren, navedeno je u saopštenju.