Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
"BOŠNJACI UNITARISTI, SRBI SEPARATISTI" Čović tvrdi da samo hrvatski narod želi BiH

"BOŠNJACI UNITARISTI, SRBI SEPARATISTI" Čović tvrdi da samo hrvatski narod želi BiH

Ja verujem da danas još jedino hrvatski narod želi Bosnu i Hercegovinu i to jasno govorim, kazao je to Dragan Čović, lider HDZ-a, na obeležavanju godišnjice zaustavljanja tenkova JNA u mestu Polog između Mostara i Širokog Brijega.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
 Dragan Covic Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Dragan Covic

- Obe druge politike, bila ova unitaristička – pod plaštom građanstva ili ona druga separatistička do istog dovode, nestanka Bosne i Hercegovine – poručio je Čović, prenosi Srpskainfo.

Nastavio je kako Hrvati ne mogu biti kolateral u tim procesima i zbog toga moraju imati nauk nakon ovih 30 godina, jer se okruženje levo i desno od BiH promenilo, piše Klix.

– Danas imamo i hrvatsku kao članicu NATO saveza, to govorim gledajući ovaj tenk i Crnu Goru u toj poziciji, ali dalje je ostalo dosta toga da se dogovara. Zbog toga mi uvek trebamo biti spremni – rekao je Čović te ponovio mantru o jednistvu hrvatskog naroda.

Kaže i da je pitanje da li će išta s ovog prostora više postati deo Evropske unije bez obzira na to što on vredi za optimistu.

– Mi smo mali narod, malobrojan… Trebaju i u Hrvatskoj da čuju – da nije bilo nas, ne bi bilo ni Hrvatske ovakve danas – naveo je on te kazao kako se u ustavnim promenama koje su pred BiH ne sme desiti da iz Ustava iščezne pojam “hrvatski”.