"Kupite kriptovalute ako ste spremni da izgubite sav novac"

Kriptovalute "nemaju suštinsku vrednost" i ljudi koji ulažu trebalo bi da budu spremni da izgube sav novac, izjavio je guverner Banke Engleske Endrju Bejli.

Svet

Izvor: Tanjug

Petak, 07.05.2021.

14:02

Foto: Shutterstock/Jiri Hera

"One nemaju suštinsku vrednost. To ne znači reći ljudima ne polažite vrednost u njih, jer mogu imati eksternu vrednost. Ponoviću još jednom vrlo otvoreno - kupite ih samo ako ste spremni da izgubite sav novac", rekao je Bejli na konferenciji za štampu u četvrtak upitan o rastućoj vrednosti virtuelnog novca, prenosi CNBC.

Digitalne valute poput bitkoina, itera i čak dodžkoina su ove godine u "sprintu", što podseća neke investitore na kriptomehur iz 2017. godine, kada je bitkoin "eksplodirao" na 20.000 dolara da bi godinu dana kasnije potonuo na samo 3.122 dolara, dodaje američka TV stanica.

Bejlijevi komentari poklapaju se sa sličnim upozorenjem Uprave za finansijsko ponašanje Ujedinjenog Kraljevstva (FCA).

"Ulaganje u kriptoimovinu ili investicije i pozajmice povezane sa njima, uglavnom podrazumevaju preuzimanje vrlo visokih rizika s novcem investitora“, objavio je britanski nadzorni organ za finansijske usluge u januaru.

Belji je pre preuzimanja dužnosti guvernera BoE bio glavni izvršni direktor FCA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: