1
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

FILIP KNEŽEVIĆ PRED RADNIK: ‘Do kraja će biti fajterski! Nije bitan Makarić ili bilo ko drugi!’

Objavljeno: 07.05.21 u 12:01

Za HotSport uoči veoma bitnog duela sa Radnikom iz Surdulice govorio je Filip Knežević.

Proleter se uprkos sjajnom prvom delu sezone sada bori za opstanak. Uzeli su veliki bod u Ivanjici, a sada sličnu, ako ne i bolju situaciju žele da ponove u Novom Sadu, protiv Radnika iz Surdulice.

Heroj u Ivanjici bio je Filip Knežević, koji je postigao pogodak za izjednačenje. Momak rođen 1991. godine u Raškoj, jedna je od iskusnijih u redovima tima sa ‘Slane bare’.

Nisi mogao da izabereš bolji momenat za drugi gol u sezoni, remi koji Proleteru mnogo znači. Kako si ti zadovoljan tom utakmicom?

FK: ‘Obzirom da nismo smeli da izgubimo i da smo uspeli u tome zadovoljan sam, Proleter neće uživati u igri do kraja sezone, nego će igrati na rezultat.’

Proleterova borba za opstanak se ovog vikenda nastavlja protiv Radnika. Gde vidite svoju šansu i kako zaustaviti sjajnog Makarića?

FK: ‘Šansu vidimo u dobrom pristupu i ekstremnoj energiji! Zadnja tri kola se igraju fajterski, nema uživanja i lepote u igri (pogotovu ne u našoj situaciji), nema ni pojedinaca, iz tog razloga nije bitan Makarić, Kneževic ili bilo ko drugi, bodove do kraja prvenstva osvaja tim.’

Koliko je na igru tima uticao odlazak Branka Žigića?

FK: ‘Ne puno, Žiga je i dalje uz nas i pomaže nam savetima i energijom… Poremetilo nas je emotivno. Svi vole Branka Žigića, on je čovek harizma. Proveo je u klubu 15 godina i niko ne voli Proleter više od njega.’

Koji je glavni razlog za drastičan pad forme u zimskom delu šampionata?

FK: ‘Razlog je ogroman broj mladih igrača koje Proleter forsira, naravno jer imaju vrhunski kvalitet… Pre svih mislim na Viktora Živojinovića, Nikolu Marjanovića, Jovana Ilića, Aleksu Pejića, Dušana Jokovića, Mitrovića, Kojića, Jankovića. Što je sjajna stvar i ja sam uvek za to, ali mladi igrači osciliraju u formi, igri.. Sa druge strane timovi sa donjeg dela tabele su ušli u neverovatnu formu i seriju.’

0
0

1 Komentara

  1. Problem su ljudi koji su dosli u klub da se bave sprskim pitanjima,lose se pise Proleteru sa takvimam.Antic je uvek znao da dovede dobre igrace a ovaj nabedjeni Bislim nezna dva igtaca super lige Srbije.U Fudbalskim krugovima nikad niko nije cuo za tog coveka.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter