RAZORENI SMO! Arsenal eliminisan iz LE, a Artreta poručuje: Dokazaću da zaslužujem da budem trener Arsenala
Foto: Profimedia

LIGA EVROPE

RAZORENI SMO! Arsenal eliminisan iz LE, a Artreta poručuje: Dokazaću da zaslužujem da budem trener Arsenala

Fudbal -

Trener fudbalera Arsenala Mikel Arteta rekao je da će dokazati da zaslužuje tu poziciju, posle ispadanja u polufinalu Lige Evropa.

Arsenal je sinoć završio učešće u Ligi Evropa, pošto je u dvomeču polufinala izgubio od Viljareala ukupnim rezultatom 1:2. U Londonu je sinoć bilo 0:0, a španski tim je prošlog četvrtka pobedio sa 2:1.

Londonski klub ove sezone postiže slabe rezultate i mogao bi prvi put posle 25 godina da ostane bez učešća u evropskim takmičenjima, pošto je trenutno deveti u Premijer ligi. ; Spekuliše se da bi Arteta mogao da napusti klub, a na pitanje da li je prava osoba za trenera "tobdžija", on je rekao: "Ne bih sedeo ovde da nije tako".

"Ne radi se o razgovoru već to treba pokazati na terenu. Stalno sam pod pritiskom pošto želim da dam sve od sebe za ekipu, za podršku koju imam i za navijače. Ovo je razočaranje pošto smo pokušali sve kako bismo se plasirali u finale. Mislim da je svačiji posao pod lupom", rekao je Arteta, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Arsenal
foto: Shutterstock

On je čestitao Viljarealu na plasmanu u finale, ali misli da je njegova ekipa zaslužila da prodje dalje.

"Razoreni smo, ali moramo da čestitamo Viljarealu. Pokušavali smo sve do poslednjeg minuta, u dve utakmice i ovo što smo videli u drugom poluvremenu revanša, mislim da smo zaslužili da pobedimo. Ali, detalji, oni odlučuju, a mi smo imali prilike da postignemo gol. U dva navrata smo pogodili stativu, imali tri velike prilike, oni nisu imali ništa, ali su prošli", naveo je.

Tokom zagrevanja uoči utakmice povredio se Granit Džaka, a Arteta je naveo da je to promenilo plan igre.

"U prvom poluvremenu nismo bili precizni s loptom. Pozadi nismo igrali čisto i tada je sve mnogo teže. Bilo smo možda i malo napeti, a kada smo promenili par stvari, poboljšali smo se. U drugom delu smo bili dominantniji, stvarali šanse, više od njih, u dvomeču, ali to nije bilo dovoljno", dodao je Arteta.

Trener londonske ekipe rekao je da su svi razočarani zbog eliminacije, pošto su hteli da pruže navijačima finale posle teške sezone i naveo brojne igrače koji su se vratili na teren posle povreda, ali ne potpuno spremni.

"Ali, kada igrate nokaut fazu, potrebni su vam vaši najbolji igrači u najboljem izdanju da biste uspeli, a mi nismo imali dovoljno takvih. Najvažnije je da imate sve igrače na raspolaganju, a toliko nam se stvari desilo, toliko igrača je pokušalo da igra, ali ne na svom najboljem nivou i to je veliki nedostatak. Imali smo mnogo entuzijazma i želje da budemo u tom finalu", rekao je Arteta.

"Znamo koliko bi značilo klubu, našim navijačima i nama to finale, osvajanje Lige Evropa bi nas odvelo u Ligu šampiona sledeće sezone. Ovo je veliki udarac", dodao je španski trener.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track