Novosadski DS: Otvoreni bazen na Spensu pretvoren u baru i smetlište 1Foto: Pixabay/Eu_eugen

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da je otvoreni bazen na Spensu „zapušten i devastiran, pretvoren u baru i smetlište“, kao i da postoje indicije da su ga oštetili radnici koji su bili „angažovani u propaloj rekonstrukciji zatvorenog bazena.“

Kako je navela stranka, o tim dešavanjima su je obavestili zaposleni u Sportskom i poslovnom centru „Vojvodina“, a „postoje i fotografije koje nedvosmisleno potvrđuju njihove navode“.

„U otvorenom bazenu Spensa već mesecima se nalaze delovi konstrukcije pokretne tribine, plastične stolice, delovi metalne ograde… Prema svedočenju zaposlenih na Spensu, sve to su u bazen bacili radnici koji su učestvovali u rekonstrukciji zatvorenog bazena u znak protesta zbog neisplaćenih zarada“, sapštila je DS.

Reč je, dodaje se, „o radnicima koje je, kako kažu na Spensu, angažovao Slobodan Milić, najbliži saradnik i tadašnji savetnik gradonačelnika Miloša Vučevića“.

Kako je u saopštenju ocenjeno, „učešće Milića u tom poslu direktno dovodi u vezu Vučevića sa propalom obnovom zatvorenog bazena za koju je gradonačelnik iz gradskog budžeta isplatio čak 127 miliona dinara“.

Predsednik Gradskog odbora DS u Novom Sadu Veljko Krstonošić zatražio je „hitnu smenu poslovodstva gradskog preduzeća koje gazduje Spensom, ali i podsetio na činjenicu da je to isto rukovodstvo od odgovornosti za propalu rekonstrukciju zatvorenog bazena zaštitio gradonačelnik Miloš Vučević“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari