©Shutterstock
©Shutterstock

Zvanično: Argentinska kolonija u NBA jača za Vildozu

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.05.21. | 22:55

Plejmejker potpisao za Nikse

Kao što je i najavljeno, Luka Vildoza je novi košarkaš Njujork Niksa. Iako u zvaničnom saopštenju nema detalja vezanih za ugovor, još ranije je poznato da su dve strane postigle dogovor oko četvorogodišnje saradnje, teške 13.600.000 dolara (11.270.000 evra).

Prema informacijama Eurohupsa, Vildoza je parafirao četvorogodišnju saradnju, ali mu je garantovano samo 3.500.000 dolara (2.900.000 evra) za tekuću sezonu. Baskonija će na ime obeštećenja zaraditi 2.000.000 dolara (oko 1.660.000 evra).

Izabrane vesti

01.30: (2,50) Dalas (13,0) Bruklin (1,65)

Činjenica da su Niksi bili spremni da mu ponude garancije samo do kraja takmičarske godine govori da će Argentinac biti na velikom ispitu u narednih par meseci. Sastav iz Medison Skver Gardena je podigao lestvicu u tekućoj sezoni, solidno je popunjen na svim pozicijama, pa će 25-godišnji bek dobiti priliku da se kroz rad sa prvim timom, pa potom i tokom Olimpijskih igara i Letnje lige, izbori za ozbiljniju ulogu u četi Toma Tibodoa.

Vildoza je iz Kilmesa stigao u Baskoniju 2017. godine, za četiri godine je izrastao u jednog od najboljih bekova u ACB ligi, prošle je bio proglašen i za najkorisnijeg igrača finala, u kojem je sastav iz Vitorije bio bolji od Barselone, pa se tako okitio i titulom prvaka Španije.

Argentinac je u tekućoj sezoni beležio 10,1 poena i 3,4 asistencije po nastupu u Evroligi. Na Mundobasketu je 2019. godine pomogao Argentini da se domogne velikog finala, pa ima i srebrnu medalju sa planetarne smotre.

Veliki broj igrača je u toku sezone sa Starog kontinenta otišao u NBA, prvi je nogu povukao Fakundo Kampaco (Denver), nedavno je i njegov zemljak Gabrijel Dek potpisao za Oklahomu. Majk Džejms odrađuje drugi desetodnevni ugovor u Bruklinu i procena je da će dobiti saradnju do kraja sezone, a na radaru klubova iz najjačeg košarkaškog takmičenja na planeti nalaze se i bek Makabija Elajdža Brajant (Milvoki), kao i Vildozin doskorašnji saigrač Pjerija Henri, koji je blizu Minesote.




tagovi

NBA ligaNjujork NiksBaskonijaLuka Vildoza

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara