Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.05.2021.

12:00

Murinjova Roma bi mogla da bude hit

Dolazak Žozea Murinja na mesto trenera Rome pokrenula je spekulacije o transferima.

Izvor: B92

Autor:B92

Murinjova Roma bi mogla da bude hit
Foto: EPA/JOSE SENA GOULAO/CHRISTIAN BRUNA/ YOAN VALAT

Očekuje se da "vučica" bude vrlo aktivna na fudbalskom tržištu predstojećeg leta.

Italijanski mediji su već sastavili listu potencijalnih pojačanja, a ukoliko se ona obistini, Roma bi mogla da ima vrlo interesantnu ekipu.

Već smo preneli da je prva Murinjova želja iskusni srpski vezista Nemanja Matić, a u njega bi u sredini terena igrao Portugalac Renato Sančez.

Svojevremeno smatran za jednog od najvećih talenata evropskog fudbala, Sančez je buklvano nestao sa najveće scene, ali se preporodio u redovima Lila protekle sezone.

Još zanimljivija su imena koja se pominju za ofanzivni deo tima, a kao glavni kreator igre bi mogao da stigne otpisana Realova nada Isko.

Murinjo je navodno zainteresovan za još jednog Portugalca, krilo Barselone Trinkaa, dok kao predvodnika napada ne vidi Edina Džeka, već Argentinca Maura Ikardija, bivši kapiten Intera koji je trenutno u PSŽ.

Osim toga, Murinjo će skoro izvesno da sa pozajmica vrati Džengiza Undera iz Lestera i Džastina Klajverta iz Lajpciga, te iskusnog Alesandra Florencija iz PSŽ-a.

S druge strane, izvestan je odlazak Jermena Henriha Mhitarjana koga je Murinjo praktično "oterao" još i iz Mančester junajteda, a pitanje je da li će njegov dolazak "preživeti" još jedan bivši "crveni đavo" Kris Smoling.

Međutim, uz trenutne nosioce igre Rome poput Rika Karsdorpa, Leonarda Spinacolu, Bruna Peresa, Đanluku Mančinija, Brajana Kristantea, Gonsala Viljara, Lorenca Pelegrinija, Džordana Vertauta i Pedra Rodrigesa, Roma bi lako mogla da bude veliki hit Serije A sledeće sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve