©AFP
©AFP

Marselj, Milan i Kristal Palas ostaju praznih šaka, Tovan ide Žinjakovim stopama

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.05.21. | 19:32

Francuski fudbaler blizu prihvatanja ponude iz Meksika

Sprema Tigres paklen posao. Kako prenose mediji iz Meksika, ali i Francuske, Andre Pjer Žinjak bi mogao da dobije dobro poznato društvo u klubu iz San Nikolasa de los Garze. Florijan Tovan ima na stolu ponudu i Tigrova i navodno je spreman da je prihvati.

Petak, 21.00: (3,90) Lans (3,40) Lil (2,00)

Izabrane vesti

Aktuelni osvajač Konkakaf Lige šampiona i prvi tim koji je iz te zone stigao do finala Svetskog klupskog prvenstva (poražen od Bajerna) želi dodatno da učvrsti svoju poziciju jednog od najboljih klubova sa područja Severne, Centralne Amerike i Karipskih ostrva. Napravio je senzaciju leta 2015. godine kada je u svoje redove kao slobodnog igrača doveo francuskog reprezentativca Žinjaka, a šest godina kasnije bi da se posluži istim receptom. Tovanu ističe ugovor sa Marseljom, ima nekoliko udvarača, ali prema poslednjim informacijama najbliži je prihvatanju ponude iz Meksika.

Kontakti su odavno uspostavljeni, mada je 28-godišnji krilni fudbaler prvu ponudu Tigresa odbio, aktuelnu je voljan da prihvati. Dugo se pisalo o interesovanju Milana za njegove usluge, a u poslednje vreme se stekao utisak da bi mogao i da potpiše novu saradnju sa Olimpikom. Pored prve ponude Tigrova, odbio je i da potpiše saradnju sa Kristal Palasom, koja mu je i zvanično ponuđena.

Sva je prilika da će ovog leta napustiti Velodrom, a po svemu sudeći pridružiće se zemljaku Žinjaku u redovima tima sa Universitario stadiona. Prema navodima pojedinih medija, sa Tigrovima bi mogao da parafira saradnju i do 2026. godine.

Žinjak je imao puno uspeha u Meksiku, postao je najbolji strelac u istoriji Tigresa (149 golova), pred Lige šampiona osvojio je i tri titule u Aperturi i jednu u Klausuri, jednom je osvojio i Kup, a u tri navrata i Superkup Meksika. U svom CV-u pored finala Svetskog klupskog prvenstva, ima i finale Kopa Libertadores iz 2015. godine (poraz od River Plejta). Nema sumnje da je 35-godišnji napadač preneo pozitivne utiske svom sunarodniku, kako je i sam vezan ugovorom za klub do leta 2024. godine.

Dovodio je Tigres i ranijih godina francuske internacionalce, po sezonu su u klubu proveli Endi Delor i Timoti Kolodžejčak i osvojili po trofej u Aperturi. Sada u svojim redovima želi i svetskog prvaka iz 2018. godine. Tovan je u dresu reprezentacije Francuske upisao svega 10 nastupa, ali je bio deo selekcije koja je Rusiji pre tri godine sela na krov sveta. Karijeru je počeo u Grenoblu, probio se u Bastiji, da bi 2013. godine po prvi put obukao dres Marselja. Dve godine kasnije okušao se u Premijer ligi, ali je proveo samo jednu sezonu u Njukaslu, pre nego što se vratio na Velodrom. U drugom mandatu upisao je 197 nastupa i postigao 71 pogodak.



tagovi

TigresOlimpik MarseljFlorijan TovanAndre Pjer Žinjakletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara