Odlučeno: Od sutra kafići i restorani mogu da rade i unutra do 22 sata, bez muzike

Krizni štab doneo je odluku da ugostiteljski objekti od petka, 7. maja, mogu da rade i u zatvorenom prostoru uz poštovanje svih epidemioloških mera, izjavio je epidemiolog dr Branislav Tiodorović, posle sednice.
Odlučeno: Od sutra kafići i restorani mogu da rade i unutra do 22 sata, bez muzike
Foto: 021.rs
Objasnio je da će kafići i restorani moći da rade i u zatvorenom prostoru, pod uslovom da poštuju sve epidemiološke mere - da maksimalna popunjenost prostora bude do 50 odsto, da razdaljina između gostiju bude od metar i po do dva, i da ne bude muzike, ni žive, ni sa razglasa.
 
Podsetimo, epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je jutros da je medicinski deo Kriznog štaba tražio da se odluka o potpunom otvaranju ugostiteljskih objekata odloži za posle 15. maja, ali je dodao da je "činjenica da su ekonomski pritisak i potreba jako veliki" i da se o tome mora razmišljati.
 
"Moramo da budemo oprezni, jer čim se opustimo to se vidi za nedelju dana", rekao je Kon za RTS.
 
I predsednik Aleksandar Vučić pričao je o otvaranju restorana i kafića, a prema njegovim rečima, "molio je Krizni štab da ih otvore 7. ili 8. maja".
 
U Srbiji je danas zvanično evidentirano 1.366 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od juče u 15 sati preminula je još 21 osoba od posledica kovida-19.

  • @goran

    07.05.2021 10:35
    Nisu u pitanju samo kafedzije, prema kojima ocigledno imas zavist zbog njihovog biznisa (a koji ti se samo cini da je lako voditi i da sve pada s neba). Mnogo vise je njihovih radnika, konobara, spremacica, dostavljaca... citava masinerija koja odrzava ugostiteljstvo, obicni ljudi koji rade za male ili srednje plate, ali od njih zive i oni i njihove porodice, a poslednjih godinu dana ne mogu da prezive jer im je ukinuta citava delatnost kojom se bave, i to u vreme kad su i drugi poslovi deficitarniji, i jos teze je naci drugi novi posao... Razmisljajaj malo sire od proste zavisti prema vlasniku kafica i pokusaj da osetis malo empatije prema drugima, jer ocigledno sedis u nekoj firmi koja nije dotaknuta epidemijom, plata leze, i ne pada ti na pamet kako je ostati bez posla i prihoda u ovo vreme.
  • g pen

    07.05.2021 06:43
    Ne treba duze od 23. To samo za ove sto nisu putovali, neradnici i probisveti. Sto bih da vidim kako bi se proveli da cak i u turistickom mestu puste muziku kasnie i to ovo sranje na cirilici. Ja video.
  • Džo

    07.05.2021 05:49
    .
    Hvala Bogu, dočekasmo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.