(MN press)
(MN press)

Plej-of ABA lige: Igokea spremna da polufinalnu seriju sa Zvezdom vrati u Beograd

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.05.21. | 15:14

Bajić: Nadam se dobroj reakciji, dobroj utakmici i ako nam se ukaže prilika siguran sam da ćemo znati da je iskoristimo

Odigrala je Igokea odlično ceo ligaški deo u regionalnom šampionatu. Bila je dobra i tokom prve tri četvrtine prve polufinalne utakmice sa Crvenom zvezdom u Beogradu. A onda je u poslednjoj pala. Crveno-beli su to "proklizavanje" znali da iskorsite i ubedljivim trijumfom (76:61) povedu 1-0 u seriji, pa tim Dragana Bajića sutra (18.30 časova) u Laktašima nema pravo na grešku ako želi da polufinale bude iz tri čina.

Izabrane vesti

"Analizirajući prvu mogu da kažem da smo nekih 30 minuta igrali dobru košarku, pružili čvrst otpor Zvezdi, čak i u nekim momentima bili u rezultatskom plusu, ali olako smo ispustili prednost. Ono što me brine je poslednja četvrtina, odnosno pet-šest minuta. Kada je bilo +6 za Zvezdu prestali smo da igramo. Dok smo imali agresivnost i maksimalno poštovali sve što smo se dogovorili, bili smo dobri i konkurentni. Čim smo se povukli i nismo bili dovoljno agresivni Zvezda je znala da iskoristi i kazni", samokritičan je Bajić.

Petak, 18.30: (3,50) Igokea (16.0) Crvena zvezda (1,35)

S obzirom na to da je Igokea samim plasmanom u polufinale podosta premšila ciljeve zacrtane pre početka sezone, na leđima ne nosi preveliki pritsak polufinala. Ali, to ne znači da je lišena želje da napravi još koji korak.

"Rekao sam i igračima da sam smiren pred ovu polufinalnu seriju. Nisam imao pritiska, jedino taj adrenalin koji je u meni, hteo sam da prenesem na igrače, i rekao sam im u svlačionici da se retko kad ukaže prilika da igraš polufinale plej-ofa, a ono što sam pokušao da dođe do njihovih glava jeste da ne žele da se zadovolje samim plasmanom, da im ne nestane taj voljni momenat i želja da se bore za ulazak u finale i za trofej. Ponavljam, igrali smo dobro 35 minuta i pružili dobar otpor, međutim ostaje za analizu poslednjih pet minuta."

Petak, 21.00: (1,85) Mornar (14,0) Budućnost (2,05)

Dodatne nevolje ekipi iz Laktaša u ovoj seriji predstavljaju skorije povrede Atića, Karmajkla i Klemonsa, zbog kojih je trojka propustila jedan period trenažnih procesa, pa tako nisu bili ni u punom ritmu u prvom meču.

"To nam je sigurno otežava da ovaj tim bude u dobroj formi. Kada nam fali jedan igrač iz rotacije, pojavljuje se problem. To se i osetilo na prvoj utakmici, pokazalo se da možda i nismo u onoj formi u kojoj smo bili tokom većeg dela sezone. Ja kao trener imam želju da seriju vratim u Beograd. Pruža nam se šansa da na domaćem parketu dobijemo Zvezdu. Moramo da budemo maksimalno fokusirani na zadatke koje postavimo sebi i da koncetraci bude na najvišem nivou. Treaba nam više raspoloženih igrača u napadu u odnosu na prvu utakmicu. Nadam se dobroj reakciji, dobroj utakmici i ako nam se ukaže prilika siguran sam da ćemo znati da je iskoristimo i seriju vratimo u Beograd", obećava Bajić.

I uzdanica Igokee Džeki Karmajkl priznaje da je prva utakmica bila teška, odnosno da je njegov tim igrao dobru odbranu do poslednje četvrtine. A potom...

"Bili smo mnogo mekši od Zvezde i nismo useli. Nadam se da će ovog puta biti bolje. Momci su spremni da odbrane domaći teren", najavljuje sa optimizmom Karmajkl revanš.


tagovi

IgokeaKK Crvena zvezdaDragan BajićDžeki Karmajkl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara