Vesti

0

Djilas o spajanju SNS i SPAS: Dobro da situacija pred izbore bude što čistija

Autor: KP

Djilas o spajanju SNS i SPAS: Dobro da situacija pred izbore bude što čistija

Izvor: Novi magazin / Đurađ Šimić

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je danas komentarišući najavljeno spajanje Srpske napredne stranke i Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića, da je dobro da situacija pred izbore bude što čistija.

"To će olakšati izbor gradjanima kako da se opredele na narednim izborima", kazao je Djilas na konferenciji za novinare.

Djilas je ocenio da je gradjanima jasno šta će se dešavati "ako ovi ljudi ostanu na vlasti još nekoliko godina".

Rekao je da očekuje da izbori budu referendum, ne samo u Beogradu, već i u Srbiji "kada se za njih stvore izborni uslovi".

Komentarišući nekadašnje članstvo Šapića u Demokratskoj stranci (DS), Djilas je rekao da su gradjani imali puno razloga zbog kojih nisu podržali tu stranku na izborima 2012. godine.

Djilas je naveo da su neki visoki funkcioneri DS danas deo SNS, za koju je rekao da ima sasvim suprotne vrednosti od onih za koje se 30 godina bore demokratske opcije.

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je u sredu da će biti formirana radna grupa koja će krenuti u razgovore sa Šapićem o ujedinjenju SNS i SPAS u jednu stranku.

 

 Djilas: Tužilaštvo ignoriše krivičnu prijavu protiv Vučića

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je danas da tužilašto nije preduzelo ni jedan korak povodom krivične prijave koju je podneo pre mesec i po dana protiv predsednika države Aleksandra Vučića i više lica iz vlasti, kao i lista "Večernje novosti" zbog "falsifkovanja papira" kojima su u javnosti nastojali da ga prikažu kao nekog ko je "prao novac".


"Ta lažna afera trebalo je da posluži da se zatrpa ona prava, jer je Vučić, legalnim prisluškivanjem, uhvaćen u razgovarima sa osobama iz kriminogenog miljea", rekao je Djilas na kofenereniji za novinare, na kojoj je podsetio na "hajku i linč sproveden prema njemu".


On je rekao da kada neko sto puta kaže neistinu, "ona je i dalje laž, možda i patologija" i poručio: "Vučiću jesi lažov, nemam račune o kojima si govorio".


Kako je rekao, Vučić je svojim izjavama pokazao da je znao da se priprema objavljivanje tekstova koji su protiv njega objavljeni, što govori o njegovoj umešanosti, zbog čega je protiv njega i podneo krivičnu prijavu kao i protiv Malog, Vladanke Malović, kao i Milorada Večelića i Andrijane Nešić iz "Večernjih novosti".


"Tuilaštvo mora da utvrdi ko je falsifikovao papire o računima kojima su mahali", naglasio je Djilas, kao i da su banke koje su pominjane u izjavama Vučića i "prorežimskim medijima" navele da takvi računi nisu nikad postojali.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR