Deon Hoto, fudbaler Orlando Pajretsa, u dresu reprezentacije Namibije (©Reuters)
Deon Hoto, fudbaler Orlando Pajretsa, u dresu reprezentacije Namibije (©Reuters)

Južna Afrika: Pirati ispraćaju Leoparde u drugu ligu

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.05.21. | 13:17

Orlando Pajratsi bez prava na grešku protiv Blek Leopardsa

Fudbaleri Orlando Pajratsa i Blek Leopardsa odigraće u četvrtak od 17 časova zaostali meč 25. kola šampionata Južne Afrike. Za obe ekipe ovo je veoma važna utakmica.

Ogromna je razlika na tabeli između Pirata i Leoparda. Čak 21 bod ih razdvajaju. Međutim, daleko od toga da će Orlando da ima lak zadatak na svom stadionu u Johanesburgu.

Izabrane vesti

Leopardi moraju da pobede ukoliko žele da sačuvaju nadu o opstanku, a ranjena zver je uvek najopasnija. Poraz, pa čak i remi na Orlando stadionu gotovo izvesno ozvaničava selidbu u niži rang. Jednostavno, „fenjeraš“ je prekasno podigao formu i počeo da osvaja bodove.

17.00: (1,57) Orlando Pajrats (3,50) Blek Leopards (6,25)

Orlando je sa druge strane odavno ispao iz trke za titulu, koju će gotovo sigurno da osvoji Mamelodi Sandauns. Pirati neće ni sledeće sezone ploviti Ligom šampiona, ali još postoji nada za njih da se nađu u Kupu konfederacija. Zato nemaju pravo na grešku, moraju da pobede Leoparde, kako bi na tabeli prestigli Svalous i Golden Arous.

Međutim, Orlando je u lošoj formi. Računajući i Kup konfederacija, nije pobedio na poslednje četiri utakmice. U afričkom pandamu Lige Evrope je prošao dalje samo zato što je u poslednjem kolu Al Ahli iz Bengazija, na čijoj klupi sedi srpski trener Dejan Arsov, nesrećno izgubio od ES Setifa autogolom.

Orlandu prijaju utakmice sa Leopardima, pošto generalno imaju jako dobre rezultate protiv njih. U prvenstvu su imali niz od devet uzastopnih pobeda, sve do ove sezone, kada su izgubili kao gosti sa 2:0.

Sada će Pirati da budu oslabljeni. Gaba Mango se nije potpuno oporavio od povrede, iako je počeo lagano da trenira, Terens Dzvukamanja je najverovatnije završio sezonu zbog povrede noge, a Tembinkosi Lorč je tek počeo da trenira i verovatno će da preskoči naredni meč.


tagovi

Južna Afrika 1Orlando Pajrets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara