Društvo

Poljska donirala BiH zaštitnu opremu za borbu protiv virusa korona

Poljska donirala BiH zaštitnu opremu za borbu protiv virusa korona
Foto: Anadolija | Poljska donirala BiH zaštitnu opremu za borbu protiv virusa korona

SARAJEVO - Republika Poljska dopremila je četvrti kontingent medicinske i zaštitne opreme Bosni i Hercegovini za borbu protiv pandemije COVID-19.

Primopredaji na Međunarodnom aerodromu Sarajevo danas su prisustvovali ambasador Poljske u BiH Jaroslav Lindenberg i šef Odsjeka za obuke i strukturu pri Ministarstvu bezbjednosti BiH Idriz Brković.

Ambasador Lindenberg je pojasnio da se radi o pomoći koja se realizuje u okviru NATO centra za koordinaciju odgovora na pandemiju.

Ističući kako se u ovom kontingentu nalazi 19.200 zaštitnih odijela i 8.500 zaštitnih maski, Lindenberg se zahvalio Ministarstvu bezbjednosti BiH na odličnoj saradnji u realizaciji ove pošiljke.

"Ova pomoć je izraz solidarnosti Poljske sa zemljama Zapadnog Balkana tokom pandemije i dokaz vrlo prijateljskih odnosa koje imamo", kazao je Lindenberg.

Brković se zahvalio narodu i vladi Poljske na značajnoj pomoći Bosni i Hercegovini.

"Hvala vam na ovoj pomoći koja sadrži 32 palete zaštitnih maski i odijela koja će izuzetno dobro doći u borbi protiv pandemije COVID-19 u BiH", rekao je Brković i dodao da se radi o zaštitnim maskama FFP2 i FFP3.

Poljska je već tri puta slala pomoć BiH za borbu protiv pandemije i to u maju i junu prošle i u martu ove godine, kada su dostavljene hirurške i zaštitne maske, uniforme, antigenski testovi te sredstva za dezinfekciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije