06. maj  2021. 13.33  | Izvor: Tanjug

Mađarska: Otkazan festival Siget, dogodine "veliki povratak"

BUDIMPEŠTA -

Organizatori mađarskog muzičkog festivala Siget, koji stoji iza nekih od najvećih muzičkih festivala u Evropi, saopštili su danas da otkazuju glavni letnji događaj u Budimpešti, i da će umesto toga u 2022. godini uslediti "veliki povratak".

Iz kompanije koja organizuje festival navode da je situacija sa pandemijom korona virusa i neizvesnost u pogledu putovanja, smeštaja i korišćenja kartica za vakcinaciju na domaćem i međunarodnom nivou, primorala organizatore na preispitivanje ovogodišnjih festivalskih planova.

siget festival jpg

"Sa tugom u srcu, ali znajući svoju odgovornost i videvši svu neizvesnost, doneli smo odluku da se umesto toga pripremimo za sledeći festival Siget", rekao je Tamas Kadar, vodeći organizator Sigeta, a prenosi agencija Rojters.

Festivali koje je organizovala ta kompanija, u kojoj je američki privatni investicioni fond "Providens ekviti partners" kupio 70 odsto udela u 2017. godini, donosili su ogroman priliv Mađarskoj od turizma, gde na turističku industriju otpada više od deset odsto bruto domaćeg proizvoda.