FK Novi Pazar: Zbog namještanja utakmica prijeti nam ispadanje – Podrška Vučiću, Ljajića za predsjednika FSS

2
167

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da podržava predsednika Srbije Alekasandra Vučića u borbi protiv neregularnosti i devijacija u srpskom fudbalu, koje su kulminirale u tekućem šampionatu.

“Žalosno je i porazno da prvi čovek države mora da reaguje, a da na sve nepravilnosti i lako predvidive rezultate mnogih utakmica ćute svi, počev od fudbalske organizacije, preko sportskih komentatora i medija, do istaknutih fudbalskih stručnjaka. Kao da postoji zavet ćutanja na očigledne anomalije u našem fudbalu”, saopštili su Novopazarci.

U tom superligašu naveli su da će verovatno biti žrtva raznih zakulisanih igara i čudnih rezultata na mnogim utakmicama i da imaju male šanse da zadrže superligaški status, kao i da su veoma zabrinuti za budućnost fudbala u Srbiji.

“Stoga, predlažemo da se sprovedu radikalne reforme. Ključno je da budu održani najhitniji izbori na svim nivoima fudbalske organizacije i da se izabere novo, nekompromitovano rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije za čijeg predsednika predlažemo Rasima Ljajića. On bi svojim ugledom, znanjem i energijom mogao da donese neophodne promene”, ocenili su Pazarci.

Oni su predložili i reformu sistema takmičenja, koja bi podrazumevala koncetraciju kvaliteta, jačanje fudbalskih centara, bolju infrastrukturu i rad s mlađim kategorijama.

“Posebne promene neophodne su u sudijskoj organizaciji, bez čije profesionalizacije, poštenja i kredibiliteta nema ozdravljenja našeg fudbala. Osim toga, nadležni državni organi trebalo bi da ispitaju i istraže sve sumnjive utakmice i da, ukoliko se utvrdi da su činili koruptivne radnje i kršili zakone, njihove aktere najoštrije sankcionišu”, zaključili su čelnici Fudbalskog kluba Novi Pazar.

Izvor: Radiostoplus

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Ljajića za predsjednika FSS?! To je kao da dovedeš kozu da ti čuva kupus. Pustite ga da već jednom ode na smetljište historije, nemojte ga reanimirat, samo ćete mu šera vidjet.

  2. Pa FK Novi Pazar nije vlasnistvo ovog vlaskog roba, kojeg predlazete za predesednika Uefe. Pahce vlasko je oteralo sve nas koji smo bili uz klub 90tih. Cetnici i Milosevic nisu oterali navijace sa stadiona a ovaj placljivac za ratnim zlocincima jeste.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.