Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Vlahoviću ugovor od 12.000.000 evra neto, a stigao i poziv s Enfilda

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.05.21. | 12:16

Vlasnik Fjorentine Roko Komiso se ne šali

Dušan Vlahović ne prestaje da opčinjava medije u Italiji! Treći strelac Serije A i daleko najmlađi u konkurenciji Kristijana Ronalda, Romelua Lukakua, Ćira Imobilea, Luisa Murijela, Lorenca Insinjea, Zlatana Ibrahimovića, Domenika Berardija i ostalih diže veliku prašinu svojom pojavom ne samo na terenu, već i na naslovnicama najuticajnijih medija na "čizmi" zbog svog nerešenog statusa u Fjorentini, a kako je interesovanje za njegov potpis sve veće, tako raste i neizvesnost.

Vlahović se i dalje nalazi "ni na nebu, ni na zemlji" kada je u pitanju njegova budućnost već od predstojećeg leta, a u Firenci raste strah da bi novo otkrovenje evropskog fudbala moglo da ode, što bi značajno ugrozilo klupske i ambicije prvog čoveka Roka Komisa da Fjorentina konačno postane legitimni konkurent za evropska takmičenja.

Izabrane vesti

Subota, 20.45: (4,30) Fjorentina (3,60) Lacio (1,85)

Svi dosadašnji napori italo-američkog investitora da produži ugovor s Vlahovićem nisu prošli dobro, u Italiji se šuška da je svita 21-godišnjeg centarfora odbila produžetak ugovora uz platu od 2.000.000 evra godišnje, što je još više navuklo klubove poput Juventusa, Milana i Rome da isprate dešavanja, bez obzira na to što sa svakim novim pogotkom cena pomalo raste. Sada je ona između 60.000.000 i 70.000.000 evra, koliko Viola traži za Vlahovićevu slobodu.

Najnovija informacija iz današnjeg broja milanskog dnevnika Gazeta delo Sport glasi – Roko Komiso je spreman da Vlahoviću ponudi ugovor vredan čak 3.000.000 evra godišnje kada se odbiju svi porezi, kako bi produžio ostanak u Toskani. Na postojeći ugovor do 2023. dodale bi se još dve godine, pa bi tako srpski reprezentativac za sve četiri sezone mogao da zaradi čisto 12.000.000 evra! Da bi svima bilo jasno o kojoj se sumi radi, Vlahovićevi agenti su prvobitno tražili godišnju platu od 2.500.000 evra, u vreme kada je Fjorentina nudila 500.000 evra manje. Strelac 19 ligaških golova trenutno zarađuje tek 800.000 evra, a s novom platom plaćeniji od njega bio bi samo Frank Riberi s 4.000.000 evra godišnje.

“Vlahovićevi golovi su teži od Ronaldovih”, izračunala je Gazeta da svaki gol Vlahovića vredi 0,68 bodova dok je Ronaldov udeo 0,59. U tekstu se kaže da Vlahović nije zatvorio vrata mogućnosti da produži ugovor sa Fjorentinom, ali traži garancije ne samo za svoja primanja već i za ambicije kluba u sledećoj sezoni. U Firenci, piše Gazeta, se pribojavaju Borusije Dortmund koja je bacila oko na Vlahovića kao alternativu u slučaju da prodaju Erlinga Halanda. U tom sluačaju bi nemački klub bio pun para i mogao bi da izađe sa ponudom koju Ljubičasti ne bi mogli da odbiju.

S druge strane, mediji bliski Liverpulu pišu da su odgovorni s Enfilda zvali Vlahovićevog agenta Darka Ristića kako bi razgovarali o mogućem transferu na leto! U Liverpulu takođe prate izdanja srpskog napadača već neko vreme, baš kao i skauti Totenhema i Dortmunda, a kako se na Mersisajdu spremaju promene zbog loše postšampionske sezone, nije isključeno da Vlahović bude deo novog Liverpula. Ali, o tom – potom.

Biće ovo prava transfer saga, već sad nam je to jasno.



tagovi

Dušan Vlahovićletnji prelazni rok 2021Fjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara