Najnovije vesti
Vesti Hronika
TROJICA ALBANACA NAPALA SRBINA: Pre incidenta više puta prijavljivao problem, pa završio u bolnici sa slomljenim nosem

TROJICA ALBANACA NAPALA SRBINA: Pre incidenta više puta prijavljivao problem, pa završio u bolnici sa slomljenim nosem

Srbina Miroslava Lukića iz Velike Hoče na Kosovu i Metohiji napala su trojica Albanaca koji su ga prvo verbalno vrijeđali, a potom ga i fizički napali i slomili mu nos.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Kosovo i Metohija kosovska policija Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija
Kosovo i Metohija kosovska policija

Napad se dogodio sinoć oko 21.00 čas, Lukić se zbog preloma nosa nalazi na bolničkoj opservaciji, o slučaju je obaveštena policija, a napadač je priveden, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se napominje da su žitelji Velike Hoče i Orahovca mesecima na meti lokalnih Albanaca, koji na njihova imanja puštaju stoku i tako im uništavaju poljoprivredne zasade.

Pročitajte još

Napadnuti Lukić je u više navrata skretao pažnju policiji na ovaj problem, ali se on ponavljao i umesto da bude rešen, eskalirao je u još veći incident, a Lukić je napadnut samo zato što je problem prijavljivao, dodaje se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje adekvatnu kaznu za ovaj težak fizički napad na Lukića, ali i hitnu reakciju policije na zaštiti imovine srpskih porodica u ovom delu Kosova i Metohije, kojima je poljoprivreda jedini izvor prihoda.

- Na ovaj način njima se direktno ugrožava egzistencija i opstanak na području Velike Hoče i Orahovca i šalje poruka da na svojim ognjištima nisu dobrodošli. Zbog toga se ovaj problem mora najozbiljnije shvatiti i osigurati se bezbednost srpskim porodicama u ovom delu Kosova i Metohije - ističe Kancelarija.