Vesti

0

Srpska lista apeluje na medjunarodnu zajednicu da zaštiti Srbe

Autor: KP

Izvor: Beta

Srpska lista apeluje na medjunarodnu zajednicu da zaštiti Srbe

Izvor: prtscr youtube

Srpska lista je danas saopštila da apeluje na medjunarodnu zajednicu da se "jasno odrede prema seriji incidenata u kojima se napadaju Srbi i njihova imovina", navodeći da "apel nije upućen kosovskim institucijama, koje ni ne kriju da za njih Srbi ne treba da budu svoji na svome, niti ravnopravni gradjani kojima se garantuje bezbednost".


U saopštenju se navodi da se svake godine dogodi više desetina napada, "koji nikada ne dobiju sudski epilog", kao i da to govori u prilog činjenici "da je ćutanje kosovskih institucija znak odobravanja za nasilnike i esktremiste koji ni 22. godine nakom sukoba ne prestaju sa napadima na Srbe".

"Očigledno je da kosovska policija ne želi da zaštiti Srbe, posebno južno od Ibra, jer je neverovatno da u tako maloj sredini kao što je Velika Hoča, Miroslav Lukić bude više puta napadnut a da odgovorni nikada ne budu procesuirani", navodi se u saopštenju Srpske liste, koja u vladi ima jedno ministarstvo, prema propisanim pravilima za srpsku zajednicu, iako njeni poslanici u parlamentu nisu podržali Vladu Kosova.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR