Zrenjaninci dobili aplikaciju preko koje mogu da prijave komunalne i druge probleme

Zrenjanincima je od juče dostupna veb aplikacija "Prijavi problem" preko koje mogu da prijave komunalne i druge probleme u svom okruženju ili ukažu na nezakonito ili nesavesno ponašanje organa vlasti.
"Nakon prijave, svaki problem će se detaljno analizirati, a zatim elektronskim putem proslediti na rešavanje organima vlasti Sistemom 48. Građani mogu da se potpišu, ali mogu i da odaberu da ostanu anonimni. U tom slučaju bi se pred institucijama kao podnosilac zahteva pojavljivao Građanski preokret", navode u ovoj organizaciji.
 
Pomoću aplikacije "Prijavi problem" je omogućeno da se vrši analiza, pretraga i izveštavanje o broju i strukturi problema, kao i o primerima dobre i loše prakse njihovog (ne)rešavanja od strane lokalne samouprave u Zrenjaninu i drugih institucija.
 
Aplikacija se može pronaći OVDE.
 
Aplikacija je izrađena u okviru projekta "Građanski uzbunjivač" koju Građanski preokret sprovodi uz podršku CRTE. Građanski preokret želi da organi Zrenjanina, Vojvodine i Srbije efikasno preduzimaju sve mere iz svojih nadležnosti kako bi se brzo rešavali zahtevi građana, a Zrenjanince poziva da koriste aplikaciju i tako doprinesu boljem funkcionisanju grada u kojem žive.
  • Liman

    07.05.2021 08:49
    Nigde ne kaže da se to odnosi i na probleme s vodom.
  • Vlada

    06.05.2021 11:52
    A mi ne mozemo ni telefonom dobiti, vecito i za sve, ne nadleznu Komunalnu policiju. Nema poziva, nema prijavljenog problema, njihov je moto.
  • Mista Roterdam

    06.05.2021 11:27
    Ovcama pricati da su ovce?
    Kumovi oprali pare i opravdanje za 500 novih uhleba na drzavnoj sisi za 500 eura plate na novoizmisljenom nepostojem radnom mestu koji ce igrati sah u vozilima i caskati sa prodavacimama na kiosku i u obliznoj pekari preko puta SO Zrenjanin osam sati svakog radnog dana "u smeni".

    Samo bezati iz Srbije.Kad ostarite shvatice zasto.U SRbiji samo na odmor 10 ak dana.Mozda i to je previse.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.