(©Reuters)
(©Reuters)

Meksikancima nema ravnih: Klub Amerika i Monterej protutnjali do polufinala kao Spidi Gonzales (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.05.21. | 06:54

KONKAKAF Liga šampiona: Amerikanci nisu ni do kolena komšijama, a hteli su da ih svrgnu sa trona

Igra se u KONKAKAF Ligi šampiona spuštenog garda, pljušte šanse na sve strane, a takav fudbal je po ukusu meksikanaca. Suvereni su vladari takmičenja više od deceniju i po. Deluje da se na tom planu ništa u skorije vreme neće menjati. Teško je i zamisliti posle toliko vremena da neko drugi preuzme primat u najjačem takmičenju za timove Severne, Centralne i Karipske Amerike.

Timovi i zemlje sombrerosa su gospodari KONKAKAF Lige šampiona, a da će MLS morati dosta d radi na poboljšanju da bi uspeo a parira Meksikancima videlo se u četvrtfinalnim okršajima. Oba meksičko-američka duela pripala su Meksikancima.

Izabrane vesti

Izvukli su Amerikanci remije na domaćem terenu, ali su se proveli kao bosi po trnju južnom susedstvu. Monterej je u revanšu četvrtfinala KONKAKAF Lige šampiona pregazio ekipu Kolumbus Krua (3:0), dok je Klub Amerika udelio Portland Timberima lekciju, koja je sve samo ne besplatna (3:1).

U polufinalu će Filadelfija Junion braniti čast Sjedinjenih Američkih Država. Pokušaće da pokvari računicu Meksikanaca i kao uljez otme im trofej. Pored Montereja i Klub Amerike je i Kruz Azul izborio plasman u polufinale, a parove u posljnoj etapi na putu do finala činiće Kruz Azul – Monterej i Klub Amerika – Filadelfija.

Može Monterej i bez Roželija Funes Morija u startnoj postavi. Pronašao mu je zamenu Havijer Agire. Argentinac Maksimilijano Meza istisnuo je Funes Morija, a pokazalo se da Agire nije pogrešio što je od početka ukazao baš njemu poverenje. Dao je Meza dva gola za poluvreme i raspršio snove Kolumbus Krua. Udaranje pečata bilo je rezervisano za Migela Lajuna.

Tek nešto manje beskropulozan bio je Kruz Azul. Napadački recept nije se menja od Monterejevog. Tri gola, dvostruki strelac Federiko Vinas , ali i primljen gol, koji nije koštao Kruz Azul.


KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA – POLUFINALE, REVANŠI

Sreda

Filadelfija - Atlanta 1:1 (0:1) /prvi meč 3:0/

/Pšibilko 88 - Sosa 45/

Kruz Azul - Toronto 1:0 (1:0) /prvi meč 3:1/

/Angulo 28/

Četvrtak

Monterej - Kolumus 3:0 (2:0) /pvi meč 2:2/

/Meza 3, 26, Lajun 71/

Klub Amerika - Portland 3:1 (1:0) /prvi meč 1:1/

/Vinas 21, 59pen, Suarez 70 - Valeri 64pen/




tagovi

KONKAKAF Liga šampionaMonterejKlub AmerikaKolumbus KruPortland Timbers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara