06. maj  2021. 06.56  | Izvor: RTS

Jokić dominirao i protiv Niksa za novu pobedu Denvera, odličan i Bogdanović (VIDEO)

DENVER -

Nikola Jokić noćas je novom MVP i dabl-dabl partijom predvodio Nagetse do pobede nad ove sezone sjajnim Njujork Niksima od 113:97.

video icon

Duel između izvesno MVP-a lige Nikole Jokića i igrača koji je, takođe izvesno, najviše napredovao ove sezone Džulijusa Rendla, pripao je košarkašu iz Sombora.

Srpski centar je i pored manjih problema sa prstom bio je na terenu kao i svaki put kad je njegov Denver igrao ove sezone, i ponovo je bio najbolji.

Za trideset minuta na parketu "Bol arene" on je postigao 32 poena, uz sjajnih 10 od 16 iz igre. Na to je dodao 12 skokova (tri u napadu), šest asistencija i po dve ukradene lopte i blokade, i tako dominirao u oba pravca.

Odlično su ga pratili u poslednje vreme fenomenalni Majkl Potrer džunior sa 17, sve bolji Argentinac Fakundo Kampaco je imao 16 uz devet asistencija, dok je svoju najbolju igru od nedavnog dolaska u tim iz Kolorada prikazao Ostin Rivers ubacivši 25 poena, od čega je 18 došlo iza linije za tri poena.

Prethodno pomenuti Džulijus Rendl je na drugoj strani ubacio za njega skromnih 14 poena, koliko su imali i Ar Džej Beret, Redži Bulok i Derik Rouz, dok je najefikasniji kod ekipe iz "velike jabuke" bio ruki Emanuel Kvikli sa 18.

Nagetsi su posle nove, 44. pobede u sezoni na deobi trećeg mesta Zapada sa skorom 44-22 koliko imaju i Klipersi, a Niksi takođe zauzimaju četvrto mesto ali na Istoku, sa 37-29.

Bogdanovi Hoksi ”skinuli” Finiks sa prvog mesta

Ekipa Atlante neočekivano ubedljivo je na svom parketu pobedila Finiks rezultatom 135:103, tim koji se do tog meča nalazio na deobi prvog mesta u NBA ligi. Bogdanović je trijumfu doprineo sa 16 poena i šest asistencija.

I pored sjajne partije ol-star beka tima iz Arizone, Devina Bukera, koji je meč završio sa 30 ubačenih poena, Atlanti je pobedu donela timska košarka i sjajna četvrta četvrtina, koju je dobila sa 38:15.

Čak sedmorica igrača tima iz Džordžije bilo je dvocifreno, a najefikasniji je bio Klint Kapela sa 18 poena uz deset skokova, dakl dabl-dabl učinak.

Po 16 poena ubacili su srpski bek Bogdan Bogdanović (uz šest asistencija i po dve ukradene lopte i blokade), prva zvezda tima Trej Jang, te veterani Danilo Galinari i Lu Vilijams. Okongvu je dodao 14, a Herter meč završio sa 13 poena.

Kod Sansa, koji su ovim porazom prekinuli seriju od pet pobeda i ostali bez prvog mesta, Bukeru je najviše pomogao Majls Bridžis sa 18, dok je Kris Pol odigrao jednu od lošijih partija ove sezone sa svega devet poena i šest asistencija.

Atlanta sada ima samo ”pola pobede” manje od Njujorka i zauzima peto mesto na Istoku, dok je Finiks skliznuo na drugo mesto Zapada i cele NBA lige sa skorom 47-19, što je jednu pobedu manje i jedan poraz više od Jute.

Ostali rezultati:

Orlando - Boston 96:132
Klivlend - Portland 105:141
Hjuston - Filadelfija 115:135
Indijana - Sakramento 93:104
Milvoki - Vašington 135:134
Minesota - Memfis 135:139
Denver - Njujork 113:97
Juta - San Antonio 126:94

Tagovi