(©Reuters)
(©Reuters)

AFRIKA: Mamelodi ne dopušta iznenenađenja

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.05.21. | 23:05

Pogledajte kako su se završile neke od utakmica odigranih na azijskom kontinentu

MAMELODI – MARICBURG JUNAJTED - 2:0 (1:0)

(Fudbal, Južna Afrika)

Izabrane vesti

Izašao je Mamelodi lako na kraj sa Maricburgom, kao što se i očekivalo. Spakovao je Mamelodi očas posla dva komada. Po jedan u prvom i drugom poluvremenu bili su dovoljni za uverljivi trijumf.

KLUB AFRIKAN – ESPERANS - 1:1 (0:0)

(Fudbal, Tunis 1)

Neočekivano je Klub Esperans kiksirao na gostovanju na kojem nije trebalo da ima problema. Ispustio je bodove. Stekao je Klub Esperans prednost tri minuta pre isteka regularnih 90 minuta, bio je to hladan tuš za domaćina, ali se potrudio da priredi neprijatno iznenađenje gostima.

SFAKSIJEN – SLIMANE - 0:1 (0:0)

(Fudbal, Tunis 1)

Bitna bitka za plasman u kvalifikacie za Afrički kup konfederacija pripao je Slimaniju. Većih iznenađenjja u prvom poluvremenu nije bilo, mreže su mirovale, a Aziz Čitouji je otvorio domaćina i trasirao mu put do trijumfa.

JKT TANZANIJA - NAMUGANGO - 1:0 (1:0)

(Fudbal, Tanzanija 1)

U neku ruku iznenadila je Tanzanija rivala, ali to nije bilo pravo iznenađenje. Mogao je to da očekuje gost. Sjajno igra Tanzanija kod kuće, blista na svom terenu, a pobeda joj je bila neophodna. I do nje je i došla.

FAR RABAT - RADŽA KAZABLANKA - 1:1 (0:0) /5:3 posle penala/

(Fudbal, Kup Maroka)

Teže nego što se očekivalo je Radža Kazablanka prošla dalje. Kroz iglene uši se provukla, ali se pobedi u zube ne gleda. Slično kao sa poklonom. Protiv Rabata poklona nije bilo, morala je Radža sve sama da zaradi. A, to nije bilo lako. Trijumf i prolaz obezbeđeni su kroz penal lutriju. Mohamed Mokahasi posato je tragičar, a Džalal Daudi heroj.

VIDAD KAZABLABKA - ČABAB MOHAMEDIJA - 4:0 /2:0/

(Fudbal, Kup Maroka)

Izašao je lako na kraj Vidad sa Čababom. Dva čoveka imala su svoj šou, svaki u zasebnom poluvremenu. Prvo je bilo rezervisano za čarolije El Kabija, dok u drugom zablistao El Karti. bez ikakvih šansi za prolazak u polufinale bio je Čabab Mohamedija. Za sve se pitao Vidad.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara