U Boru pozitivnih na korona virus 251, Kladovu 43 i u Majdanpeku 63 osoba 1Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC (Ilustracija)

Nakon dana pauze, prema jučerašnjem izveštaju u Boru nije bilo novozaraženih, danas je prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ evidentirano deset novih slučajeva korona virusa.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je takođe da su se od virusne infekcije oporavile 22 osobe i da je na teritoriji grada 251 aktivni slučaj korona virusa.

U borskoj Opštoj bolnici je na kovid odeljenjima hospitalizovano 50 bolesnika, od kojih 48 pozitivno na virus, a u kovid ambulanti je tokom jučerašnjeg dana obavljeno 22 prva i 22 kontrolna pregleda, dok je na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano 39 pacijenata.

U kladovskoj opštini su registrovana tri nova slučaja zaražavanja korona virusom, čime je broj aktivno pozitivnih povećan na 43.

Od početka epidemije u opštini Kladovo zaražena je 1701 osoba, do sada je izlečeno 1588 bolesnika, a od posledica korona virusa preminulo je 70 pacijenata.

Prema podacima majdanpečkog Doma zdravlja broj izlečenih je i dalje veći od broja novoinficiranih, čime se je u padu i broj aktivno zaraženih u opštini Majdnapek. Juče je od 11 testiranih, prisustvo korona virusa potvrđeno kod dve osobe.

U kovid ambulantama obavljen je samo jedan prvi i 32 kontrolna pregleda, izlečeno je šest osoba, a jedan pacijent preminuo je od posledica korona virusa.

Od 63 aktivno pozitivna, 12 pacijenata je hospitalizovano u tercijarnim zdravstvenim ustanovama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari