Foto: Reuters
Foto: Reuters

Glejzeri gase požar transfer bombama: Kejn i Sančo prazne kasu Junajteda

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.05.21. | 11:36

Napadač Totenhema prioritet Crvenih đavola u letnjem prelaznom roku

Prethodnih dana nezadovoljstvo navijača Mančester junajteda je kluminiralo protestom na Old Trafordu uoči susreta s Liverpulom usled kojeg je utakmica 34. kola otkazana. Pristalice kluba javno su iskazale bes zbog načina na koji porodica Glejzer vodi klub, a rukovodstvo Crvenih đavola odmah je posegnulo za proverenim receptom pri gašenju požara - kapitalnim pojačanjima.

Prema saznanjima ostrvskih medija, Junjted predstojeći prelzni rok očekuje spreman da uloži značajnu sumu novca u obnovu igračkog kadra, a na vrhu liste želja je Hari Kejn za kojeg su spremni da izdvoje oko 90.000.000 funti (oko 104.000.000 evra) saznaje San.

Izabrane vesti

Isti izvor tvrdi da je upravo napadač Totenhema prva želja Ole Gunara Solskjera, međutim kao prepreku ističe stav Danijela Levija, predsednika londonskog kluba, da najboljeg strelca ne želi da proda nekom od premijerligaša. Ipak, odluka prvog čoveka Totenhema će se naći na testu primamljivom ponudom koja bi mogla da razreši sve probleme kluba kada je u pitanju budžet za letnju pijacu.

Prodaja Kejna koji u aktuelnoj sezoni ima 31 gol i 16 asistencija ostavila bi veliku rupu u ofanzivi Pevaca koji će se na leto rastati i sa Geretom Bejlom pozajmljenim od Reala, ali bi 90.000.000 funti bilo dovoljno da se pronađu adekvatne zamene u napadu.

Adut Junajteda je i želja Kejna da osvaja trofeje s obzirom na to da je londonski tim i u aktuelnoj sezoni ostao na margini kako u Premijer ligi tako i u međunarodnoj konkurenciji. Takođe, povod za razmišljanje centarfora o novim izazovima je i aktuelna pozicija njegovog tima u prvenstvu s obzirom na to da je učešće u Ligi šampiona naredne sezone teško dostižan san, a da je pod znakom pitanja čak i znatno manje atraktivna Liga Evrope.

Odlazak Kejna otvorio bi opcije za dovođenje novog špica, a prema saznanjima Skaj Sporta izvesno je da upražnjeno mesto neće zauzeti Karlos Vinisijus koji će se po završetku sezone definitivno vratiti u Benfiku iz koje je stigao na pozajmicu.

Angažman Kejna nije jedini prioritet Junajteda u narednim mesecima kada su u pitanju dovođenja pojačanja, a fokus će, osim na centarforu Totenhema, biti i na Džejdonu Sanču. Fudbaler Borusije Dortmund je tema na Old Trafordu svakih šest meseci, procena je da bi njegova sloboda premijerligaša mogla da košta oko 85.000.000 funti, a konkurenti u trci Junajtedu će biti između ostalog Čelsi i Liverpul.


tagovi

Hari KejnDžejdon Sančo

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara