Iranski diplomata osuđen na 20 godina zatvora

Iranski diplomata Asadolah Asadi, koji je prvostepeno osuđen na 20 godina zatvora zbog planiranja terorističkog napada u Francuskoj, odustao je od žalbe.

Izvor: B92

Sreda, 05.05.2021.

11:35

Iranski diplomata osuđen na 20 godina zatvora
Shutterstock/ALDECA STUDIO

On će odslužiti kaznu, saopštili su danas njegovi advokati.

Tužilaštvo je odbilo predlog da se sa Iranom izvrši razmena zatvorenika iz zapadnih zemalja za Asadolaha Asadija, prenosi Rojters.

Asadi je u februaru proglašen krivim za pokušaj terorističkog napada nakon propalog pokušaja podmetanja bombe na skupu Nacionalnog veća otpora, iranske disidentske organizacije sa sedištem u Francuskoj, koji se desio u junu 2018. godine nedaleko od Pariza.

"Za mene se ovde završava ovaj slučaj. Moj klijent ne priznaje belgijsko pravosuđe", izjavio je Asadijev advokat, istakavši da je Asadi kao treći savetnik u iranskoj ambasadi u Beču uživao diplomatski imunitet.

Međutim, belgijske sudije su u februaru odlučile da diplomatski imunitet Asadiju ne pruža zaštitu od optužbi za terorizam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: