Vesti

0

SSP: Kovid bolnica u Novom Sadu neće postati gradska bolnica

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

SSP: Kovid bolnica u Novom Sadu neće postati gradska bolnica

Izvor: logo

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) saopštio je danas da nisu realna obećanja vlasti da će kovid bolnica, koja je počela da se gradi u Novom Sadu, nakon pandemije prerasti u gradsku bolnicu.
 
SSP je u saopštenju podsetio na svoja ranija zalaganja da se zgrada kasarne u širem centru grada adaptira u gradsku bolnicu, jer je blizu Kliničkog centra Vojvodine (KCV) a čime bi olakšala komunikaciju izmedju te dve bolnice.
 
Kovid bolnica se gradi na Mišeluku, sa sremske strane grada, a SSP je ocenio da taj objekat ne zadovoljava veći broj profesionalnih standarda vezanih za glavnu bolnicu grada sa skoro 400.000 stanovnika.
 
"Potpuno odsustvo saobraćajnih veza kako za pacijente tako i za buduće radnike, montiranje bolnice po tipu fabričke hale za četiri meseca, velika udaljenost od KCV koja će veoma otežati zajednički rad različitih specijalista, kao i ogroman nedostatak medicinskih kadrova za broj od 600 kreveta su samo neki od najvažnijih razloga zašto su gradjani Novog Sada veoma oštećeni planom naprednjačke vlasti da potroše najmanje 30 miliona evra, a ne reše problem gradske bolnice", naveo je SSP.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR