TREĆA SMENA: Kolaž južnoameričkih fudbalskih liga, Jokić i Bogdan na parketu

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.05.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Paragvaj 1)

Prava ludnica je u Paragvaju, četiri tima vode bitke za titulu, a iz prikrajka vreba i Gvairenja. Trijumfu Sero Portenja u derbiju Asunsiona obradova se i Libertad. Išla je pobedaSero Portenja nad Olimpijom na ruku Oskaru Kardozu i drugovima. Crno-beli mogu da se odvoje od konkurencije, a u 14. Kolu paragvajske Aperture ne bi trebalo da imaju poteškoća da upišu sva tri boda. Gostuje Libertad ekipi River Plejta, koji je poslednjeplasirani tim Aperture, ima svega sedam osvojenih bodova i protiv Libertada he vezao sedam poraza.

SIJENSIJANO – KARLOS MANUČI, 01.00

(Fudbal, Peru 1)

Sijensijano je jedan od dva tima u Grupi A peruanskog šampionata koji nije iskusio poraz. Ostvario je tri pobede i upisao dva remija, a novim trijumfom bi se vratio na lidersku poziciju. Ne igra Sijensijano naročito atraktivno, na njegovim utakmicama pada najmanje golova i najbolji je defanzivni tim u svojoj grupi sa samo tri primljena gola. Karlos Manuči je sjajno otvorio sezonu, ali je usledio pad. Posle osvojenih sedam bodova iz prve tri ronde, Karlos Manuči je ostao bez bodova proti Cesar Valjeha i Atletika. Na dve od poslednjih sedam utakmica između ove dve ekipe pukla je petard, a u oba navrata slavio je Karlos Manuči.

BLUMING – SAH HOZE, 01.30

(Fudbal, Bolivija 1)

San Hoze i dalje nije izašao iz minusa. Odlukom federacije oduzeta su mu tri boda, a u prvih pet ligaških duela ne samo da nije osvojio ni bod, već je postigao jedan gol i primio čak 15. tek nešto bolje na tabeli stoji Bluming. U pretprošlom kolu je minimalnim rezultatom savladao Auroru i na taj način došao do prvog trijumfa, a prethodno je Bluming doaš do boda protiv Independijente Petrolerosa. Sada mu se crta situacija da uveća bodovni saldo i odalji se od zone ispadanja.

OLMEDO – GVAJAKIL SITI, 02.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Ako su Gvajakil Siti i Olmedo imali velike ambicije uoči početka nove sezone, sa njima su se pozdravili već početkom šampionata. Od njih je lošije plasiran samo Orense. U derbi začelja i sledbenika na tabeli Gvajakil ulazi bolje plasiran, ali je Olmedo u poslednja dva kola neporažen. Postigao je Olmedo skoro polovinu od ukupnog golova u prošlom kolu protiv Aukasa (3:1) i nagovestio da bi mogao da krene sa usponom. Voli Gvajakil susrete sa Olmedom, slavio je u tri puta uzastopno I svaki meč ušao je u 3+.

UIVERSIDAD ČILE – VONDERERS, 02.30

(Fudbal, Čile 1)

Prosečne rezultate beleži Universidad Čile na startu nove sezone. Završio je prošlu sezonu u velikom stilu, malo je nedostajalo da izbori direktan plasma u Kopa Libertadores, koji mu je kasnije izmakao kroz kvalifikacije, ali na početku nove nešto ne štima u universidadu. Bliže je zoni ispadanja, u kojoj se nalaze Santjago Vonderersi, nego mestima koja donose izlazak na međunarodnu scenu.Santjago Vonderersi su najslabiji tim čileanskog prvenstva. Napakovali su četiri poraza i sve osim trijumfa Universidada bilo bi iznenađenje.

SPORTING SAN HOZE – ALAHUELENSE, 03.00

(Fudbal, Kostarika 1)

Alahuelense je lider kostarikanske Klausure I već je obezbedio plasma u plej-of. U 20 kola Alahuelense nije doživeo nijedan poraz. Sporting San Hoze je sa dve pobede u poslednja dva kola pobegao iz opasne zone, ali daleko od toga da je završio posao oko opstanka. U oba dosadašnja susreta kao pobednik izašao je Alahuelense.

ATLANTA – PORTLAND, 02.00

(Košarka, NBA)

Bodan Bogdanović se u prošlom kolu vratio na parket i to se momentalno odrazilo na igru, ali i rezultat Atlante. Nadigrali su Hoksi ekipu Čikago Bulsa (108:97), a sjajni bek šuter punio je sve kolone. Prevazišla je Atlanta krizni period, a sada je očekuje sudar sa Portlandom, koji je u odličnoj formi. Vezali su Blejzersi četiri pobede. Redom su padali Indijana, Memfis, Bruklin I Boston.

LA LEJKERS – DENVER, 04.00

(Košarka, NBA)

Lebron Džejms vratio se u sastav Lejkersa, ali Džamal Mari sa druge strane neće moći da pomognu saigračimana ovoj utakmici. Denver je u seriji od pet pobeda, a na poslednjih 10 utakmica jedini neuspeh Nikola Jokić i drugovi doživeli su protiv golden Stejt Voriorsa. Za Lejkerse se ne može reći das u u dobroj formi. Samo jedna pobeda iz sedam kola dovela je do pada Jezerdžija na tabeli Zapadne konferencije.


tagovi

Treća smenaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara