Crvena zvezda nadigrala Igokeu i povela u polufinalu ABA lige – 76:61 1Foto: Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Opravdano su crveno-beli ukazali respekt, možda i preveliki, košarkašima Igokee u najavi polufinalnog serijala ABA lige.

Videlo se i večeras koliko je ekipa Dragana Bajića kvalitetna i generalno nezgodna za stil igre koji neguje Crvena zvezda.

Debakl u Laktašima i jedva izvojevana pobeda u Beogradu, u regularnom delu, verovanto su uslovili da puleni Dejana Radonjića tek u drugom poluvremenu, tačnije poslednjoj deonici defanzivno „uštopuju“ Igokeu i na kraju ubedljivim trijumfom (76:61) u seriji na dve pobede, dođu do prve šanse da se već 7. maja u Laktašima plasiraju u finale plej-ofa ABA lige.

Sijaset problema imali su crveno-beli u prvih 20 minuta. Iako je meč počeo na četvorci, Davidovac nije do kraja eksploatisao činjenicu da ni Ilić, a ni Fundić nisu posebno dobri defanzivci na perimetru, odnosno da retko kada i izlaze na šut.

Zvezda se silno mučila u organizaciji igre (samo šest asistencija na sedam izgubljenih lopti) na koju je nadogradila tek 50 odsto sa penala, akomuliranih lošom defanzivom, pogotovo pri šutu Igokee za tri i protrčavanjima bekova na čeonoj liniji. Klemons jeste forsirao „pik“ ali je sa tri izgubljene lopte kasnije idejno više težio ka boljem protoku lopte i materijalizaciji kašnjenja spoljne linije Zvezde na strani pomoći.

Grej, Jošilo i Atić sa po dve trojke, kao personifikacija impresivnih 15 asistencija rivala u prvom poluvremenu (39:42), dijagnostifikovali su svu problematiku domaćina koju je sjajno rešio u nastavku meča. Nije Zvezda organizaciono imala plodonosnija rešenja (13as), međutim defanzivno je na perimetru svela rivala na tek dve ubačene trojke, samo 19 poena, od kojih mizernih šest u četvrtoj deonici.

Lojd je počeo bolje da čita mis-meč situacije (21p) zajedno sa Voldenom lakše je probijao prvu liniju odbrane (13p), dok je Simonović sa četvorke u par navrata odlično čitao protivnička udvajanja i pasovima razigravao saigrače na perimetru.

Defanzivno, Zvezda je stalno bila na lopti šuterima; bekove je branila ispred blokada i konstantno ih terala ka sredini reketa.

Kapiten Lazić je sa tri vezane torojke u trećoj deonici (10p) pokrenuo mašinu koju je Lojd do kraja meča podesio na maksimalan borj obrtaja dovoljne brzine da bi crveno-beli već u Laktašima mogli da obezbede plasman u finale plej-ofa ABA lige.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari