Hapšen zbog huliganstva, optužba odbijena, majka ga postavila na čelo komunalne milicije - "navijao, za svoju Srbiju"

Novoimenovani načelnik Odeljenja komunalne milicije u Zrenjaninu Nemanja Malinić bio je u grupi navijača uhapšenih posle ozloglašene utakmice između reprezentacija Italije i Srbije 12. oktobra 2010. u Đenovi, pokazalo je istraživanje VOICE-a. Prema saznanjima N1, optužba protiv Malinića pred Višim sudom u Subotici tada je odbijena, a postupak je završen oslobađajućom presudom.
Hapšen zbog huliganstva, optužba odbijena, majka ga postavila na čelo komunalne milicije - "navijao, za svoju Srbiju"
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Posle ozloglašene utakmice u Đenovi 2010. godine, u grupi navijača uhapšenih po povratku u zemlju, bio je i tada 27-ogodišnji Nemanja Malinić. Jedanaest godina kasnije, Malinić postaje prvi čovek zrenjaninske komunalne milicije, otkrio je novinar Voice-a Darko Šper.
 
"Malo je iz 2010. po sajtovima tih tekstova, tada su više bili popularni ti štampani dnevnici, međutim ima, nađe su po neki izvor i ono što je dobro za nas koji se time bave, koji to istražujemo je što su ranije kada su ljudi hapšeni bili navođeni puno ime prezime i godište, tako da je on sigurno deportovan iz Italije i sigurno uhapšen na Kelebiji, tu nema spora, to sam proverio i u Zrenjaninskoj policiji", kaže Šper za N1.
 
Malinić zbog nedostatka dokaza nikada nije osuđen, potvrđeno je za N1 u Višem sudu u Subotici. To znači da formalno-pravne prepreke za imenovanje na novu funkciju – nema.
 
"Možda zakonski njega ništa ne sprečava, ali ja svakako mislim da javnost teba da zna ko je načelnik Zrenjaninske komunalne milicije da je to jedan problematičan lik koji je bio u tim krugovima", kaže Šper.
 
Iz kabineta gradonačelnika Zrenjanina novinske navode o Malinićevoj prošlosti odbacuju kao neistinite i zlonamerne manipulacije.
 
"Nemanja Malinić se u trenutku izbijanja nereda nalazio na potupno drugoj tribini stadiona, odakle je sa drugim, pristojnim i istinskim ljubiteljima fudbala, želeo da navija za svoju reprezentaciju. Za svoju Srbiju", saopšteno je iz grada.
 
U vreme kada je u Italiji navijao za Srbiju, Malinić je u gradskoj upravi bio zaposlen godinu dana, na upravno-pravnim poslovima. Septembra 2020. godine postaje zamenik sekretara skupštine grada, odakle nedavno prelazi na čelo "komunalaca".
 
Na to mesto ga, po zakonu, imenuje načelnik gradske uprave, u ovom slučaju Jasmina Malinić – to jest njegova majka.
 
Originalnu priču čitajte na portalu N1.
  • Pan5er

    05.05.2021 14:58
    Dobro jutro kmetovi, kafica?
  • Batica

    05.05.2021 10:56
    @NS
    Tebi baš i nije jasan pojam mazohizma? Rintati ovde i rintati u uređenoj državi koja realno plaća tvoj rad može imati veze sa mazohizmom ali samo u prvom slučaju, tj rintanje u Srbiji za 300e. I ko poziva normalne ljude na iseljenje? Niko, prijatelju, oni sami razgovaraju međusobno i pomažu se.
  • /

    04.05.2021 12:22
    /
    @NS
    nisi ti bas toliko realan.
    deca masovno beze iz srbije. deca masovno konkurisu za stipendije i upisuju se u inostrane skole.

    ali to ne moze biti svestan onaj kome dete nije stanju da zavrsi ni srednju skolu. onaj koji je dete uzgajao uz turbofolk i da pruza prste u vazduh.
    takvo dete je samo za motanje kablova

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina