Читај ми!

Fakulteti se pripremaju za prijemne ispite, najpopularniji medicina i IT smerovi

I budući brucoši i univerziteti se uveliko pripremaju za polaganje prijemnih ispita. Većina fakulteta preko interneta organizuje otvorena vrata i pripremnu nastavu, objavljuju konkurse. Već nekoliko godina među najtraženijim su fakulteti koji školuju IT stručnjake kao i medicinske nauke. Prijem dokumenata počeće 23. juna.

Univerzitet u Beogradu na svom sajtu objavio je konkurs za upis potencijalnih brucoša. Predložene kvote za budžetska mesta, korigovaće se shodno odluci Vlade.

"Mi naravno čekamo odluku Vlade, ali ono što smo se dogovorili, dogovorili smo se o cenama, one su gotovo identične kao i prošle godine, znate i sami da nije bilo nikakvih pomeranja. Ove godine planiramo da upišemo 366 studijskih programa, znači govorimo i o integrisanim akademskim, master i doktorskim studijama. Ukupno, to je 27.368 studenta", navodi prof. Petar Bulat, prorektor Univerziteta u Beogradu.

Kvote su sliče pošlogodišnjim.

"Ove godine kao i protekle uradićemo sve što možemo da što više postupka upisa bude urađeno onlajn, opet elektronskim putem, da se ne opterećuju fakulteti velikim fizičkim prisustvom ljudi. A nadamo se da će broj upisanih ostati na istom nivou kao i prošle godine. Jer vi znate da Univerzitet u Beogradu nudi mnoštvo zanimljivih programa i verujem da studentoi mogu da nađu ono što ih interesuje", ističe rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.

Ove godine krenuo je i novi ciklus akreditacije, pa su mnogi fakulteti širom zemlje inovirali svoje programe. Tako bi, na primer Medicinski fakultet u Kragujevcu na master studijama od jesni trebalo da da dobije i program farmacije na engleskom jeziku.

Među mladima su najpopularniji fakulteti koji školuju IT stručnjake, kao i medicinske nauke.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво