Honatan Alvez (©AFP)
Honatan Alvez (©AFP)

Potop favorita u Kolumbiji: Zeleni iz Medeljina ispali (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.05.21. | 01:22

Atletiko Nasional, najbolji tim u ligaškom delu sezone, eliminisan u četvrtfinalu plej-ofa Aperture od Ekidada. U revanšu samo 2:2. Junior u Bogoti sačuvao dva gola viška protiv Santa Fea

Šampionat Kolumbije i na startu plej-ofa je potvrdio da nema favorita, da je najboljih osam klubova približnog kvaliteta. Dramatičan je bio ligaški deo sezone, a tako je krenulo i u borbi za titulu. Najbolji tim u prvom delu sezone Atletiko Nasional ispao je već u četvrtfinalu plej-ofa. Ekidad iz Bogote je u revanšu u Medeljinu odigrao 2:2, dok je pre sedam dana u prvom meču pobedio Zelene sa 1:0 i napravio veliko iznenađenje.

Dvostruki šampion Južne Amerike platio je ceh igranju na dva fronta. U Kopa Libertadoresu, velikan iz Medeljina je dobro startovao, sakupio je četiri boda, ali ništa od domaće titule. Očekivao se da će domaćini na svom stadion Atanasio Žirardot da nadoknade gol minusa iz prestonice, ali fudbaleri Ekidada nisu tako mislili.

Izabrane vesti

Nije bilo mnogo uzbuđenja u prvih 45 minuta. Aletiko Nasional nije uspevao da nađe put do mreže gostiju. U nastavku vatromet golova. Tragičar meča bio je Andres Andrade. Jedan od najboljih igrača Atleitko Nasionala već na startu drugog poluvremena nije uspeo da iskoristi jedanaesterac. Golman Kristijan Bonilja mu je odbranio udarac s 11 metara. Ni posle odbitka, Andrade nije uspeo da ubaci loptu u mrežu. Kazna je usledila sedam minuta kasnije. Maeča je u 56. minutu posle kornera na asistenciju Zapate doveo goste u vođtvo i duplirao prednost iz prve utakmice.

23.00: (1,78) Estudijantes (3.35) Platense (4,50)

Andrade se u nastavku utakmice donekle iskupio. Uspeo je u 64. minutu da izjednači, a samo četiri minuta kasnije da asisitira Baldomeru Perlazi za vodeći gol tima iz Medeljina. Činilo se tada da će Atletiko Nasional da opravda ulogu favorita i da se plasira u polufinale kolumbijske Aperture. Međutim, novi šok za domaćina u 78. minutu. Štoper Jerson Moskera nepotrebno ruši jednog fudbalera gostujeće ekipe, a najbolji stelac Ekidada i drugi strelac šampionata Kolumbije Dijego Heraco bio je precizan. Snažno je opalio po lopti i prevario golmana Atletika Nasionala Aldaira Kintanu. Bio je to njegov 10. gol u sezoni, a prvi u plej-ofu.

Ekidad se pridružio gradskom rivalu iz Bogote Miljonariosu koji je eliminisao prošlogodišnjeg šampiona Klausure Ameriku iz Kalija. Crveni đavoli su se tek u poslednjem kolu ušunjali u plej-of, ali nisu mogli dalje od četvtfinala. U prvom meču u Kaliju su poraženi sa 2:1, dok je u prestonici u revanšu nije bilo golova.

U polufinalu ide iz Junior koji je u revanšu u Bogoti odigrao bez golova sa Santa Feom. Ajkule su u Baranklilji dobile sa 3:1 zahvaljujući sjajnoj igri i dva gola napadača Migela Borhe. Meč Deportivo Kali – Tolima je odložen, a gosti imaju velikih 3:0 iz prvog meča i na pragu su polufinala.

Prošle sezone u finalu plej-ofa Klausure igrali su Amerika iz Kalija i Independijente Santa Fe, a sada su oba tima eliminisana već u prvoj rundi plej-ofa Aperture.

KOLUMBIJA, APERTURA – ČETVRTFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Subota

Miljonarios – Amerika Kali 0:0 /prvi meč: 2:1/

Nedelja

Independijente Santa Fe – Junior 0:0 /prvi meč: 1:3/

Atletiko Nasional – Ekidad 2:2 (0:0) /prvi meč: 0:1/

/Andrada 64, Perlaza 68 - Mauča 56, Heraco 78pen/

Odloženo

Deportivo Kali – Tolima /prvi meč: 0:3/


tagovi

Južna AmerikaKolumbijaKolumbija 1Atletiko NasionalJuniorIndependijente Santa Fe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara