Foto: Reuters
Foto: Reuters

AFRIKA: Mamelodi se vratio na čelo kolone, očekivana nula u Tunisu, kiks Radža Kazablanke

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.05.21. | 23:22

ENPPI prekinuo niz od pet mečeva bez pobede, UMS u naletu. Vidad se učvrstio na čelu šampionata Maroka

SFAKSIJEN – BIZERTIN 0:0

Izabrane vesti

(Fudbal, Tunis 1)

U duelu jedne od najčvršćih odbrana i jednog od najneefikasnijih napada u prvenstvu nije se ni moglo očekivati mnogo više od dve nule. Bod koji ne odgovara ni jednima ni drugima. Sfaksijenu zbog toga što nije uspeo da iskoristi kiks Ben Guerdane i domogne se željenog trećeg mesta. Bizertin je s druge strane pobedom mogao da pobegne iz opasne zone, ali je ipak ostao iza Tatauina.

ORLANDO PAJRATS – MAMELODI 0:3 (0:0)

(Fudbal, Južna Afrika 1)

Mamelodi je ponovo lider prvenstva. Na čeonu poziciju dovela ga je pobeda nad Orlandom. Dugo su Pajratsi odolevali pritiscima Sandaunsa, gotovo punih sat vremena, ali kada su jednom popustili, povratka nije bilo. Za svega dvadesetak minuta Mamelodi je postigao tri pogotka i prekinuo niz od tri meča bez pobede.

MEDEAMA – EBUSUA 3:0 (0:0)

(Fudbal, Gana 1)

Medeama je preuzela lidersku poziciju od Asantea. Za povratak na čelo kolone domaćinu je bilo potrebno dvadesetak minuta, za koliko je postigla tri pogotka i upisala četvrtu uzastopnu pobedu.

UMS – KANON JAUNDE 2:0 (0:0)

(Fudbal, Kamerun 1)

UMS je u naletu. Posle poraza na startu prvenstva, vezao je šest mečeva bez poraza i uključio se u borbu za trku. Poslednju utakmicu u nizu dobio je, savladavši lidera Kanon 2:0. Sve je ukazivalo na podelu bodova, ali je UMS u finišu meča, u rasponu od četiri minuta, postigao dva gola i naneo Kanonu već treći poraz u sezoni. Kanon ima 16 bodova, četiri više od današnjeg rivala, ali i dva meča više od istog.

ENPPI – LEL MAKASA 1:0 (0:0)

(Fudbal, Egipat 1)

Trijumfom nad Lel Makasom ENPPI je prekinuo niz od pet mečeva bez pobede u prvenstvu i preskočio večerašnjeg rivala na tabeli. Istovremeno, ENPPI je Lel Makasi naneo prvi poraz posle sedam prvenstvenih utakmica. Domaćina je u prednost doveo Dinopter sredinom drugog dela, da bi Tarek tek u četvrtom minutu nadokande potvrdio trijumf.

RENESAS – RADŽA KAZABLANKA 1:1 (0:0)

(Fudbal, Maroko 1)

Radža nije uspela da pobedi domaćina Renesas, pa sada zaostaje četiri boda u odnosu na Vidad, lidera šampionata Maroka. Golom Al Varvalija tim iz Kazablanke je poveo u 55. minutu, ali je domaćinu Ousli, 16 minuta pre kraja, doneo pobedu.

VIDAD – BERKANE 4:0 (1:0)

(Fudbal, Maroko 1)

Vidad se učvrstio na čelu posle pobede nad Berkaneom od 4:0. Jabrane je načeo mrežu gostiju u prvom poluvremenu. Posao Vidadu je olakšalo isključenje Daja u 23. minutu. U nastavku Ounajem, El Karti i Msuva su doneli devetu pobedu lideru elitne lige Maroka koji je tako prekinuo niz od tri meča bez trijumfa.


tagovi

Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara