Havijer Čičarito Ernandez slavi pogodak sa saigračima(©AFP)
Havijer Čičarito Ernandez slavi pogodak sa saigračima(©AFP)

Treća će teško da bude sreća, ali Galaksi se uzda u raspucanog Čičarita

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.05.21. | 23:20

MLS: Tim iz Los Anđelesa slavio na uvodna dva duela ove sezone, a noćas ga očekuje gostovanje Sijetlu

Jedan od tri tima sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem toku sezone MLS-a noćas će biti na velikom testu. Los Anđeles Galaksi u sklopu 3. kola ide u goste Sijetl Saundersu, koji je posle dve runde sakupio četiri boda. Dakle, i domaći su, takođe, bez poraza. I, kao takvi, neće biti lak zalogaj (03.00).

Završivši na 20. mestu i propustivši MLS plej-of prošle sezone, LA Galakiju je bio potreban snažan start da se reši tog razočaranja. Iako ekipa Grega Vanija daleko od završenog posla, dve uzbudljive pobede istim rezultatom 3:2 nad Interom iz Majamija i Njujork Red Bulsima dovele su klub do savršenog početka.

Izabrane vesti

03.00: (1,65) Sijetl (4,00) LA Galaksi (5,10)

Havijer Čičarito Ernandez najzad je posle velikog osporavanja u minuloj kampanji počeo da pokazuje pravo lice. Postigao je Meksikanac pet od šest golova Galaksija, a het-trik protiv Bikova ostvario je u prvom satu meča, trasiravši svom timu put ka pobedi. Odbrana će neizbežno morati da se poboljšava kako kampanja bude odmicala, ali tim iz Los Anđelesa može da se ponosi time što je primio četiri gola u dva meča, a opet je slavio na njima.

Saundersi su jedan od sedam drugih timova koji su kroz na prva dva duela prošli bez poraza, uz pobedu i nerešen rezultat. Posle lakog trijumfa nad Minesotom kod kuće, sastav Brajana Šmecera izborio je bod na gostovanju FC Los Anđelesu. Po završetku duela sa vicešampionom MLS-a u prošlogodišnjem doigravanju, kormilar Sijetla može da bude zadovoljan učinkom svog tima.

Sedam igrača Saundersa je već doprinelo uspehu tim golom ili asistencijom, uključujući i nekadašnju nadu Liverpula Breda Smita, koji je u poslednjoj utakmici postigao gol za izjednačenje. Galaksi je bez veznog igrača Sebastijana Letdžeta, koji odrađuje drugu od ukupno dve utakmice suspenzije zbog neslane šale na račun saigrača prošlog meseca. Harvi, Saša Klještan i Alvarez su opcije za Galaksi ako Vani želi da predstavi neka nova lica u startnoj postavi.

Sa druge strane, Nikolas Lodeiro će se vratiti u sastav Saundersa na ovoj utakmici pošto je nedavno odsustvovao zbog povrede butine.

Fredi Montero takođe traži mesto u timu posle problema sa kondicijom, iako će veteran u najboljem slučaju biti imenovan među zamene.

MLS - 3. KOLO

Subota

Njujork Red Buls - Čikago 2:0 (0:0)

Real Solt Lejk - Sporting Kanzas Siti 3:1 (1:1)

Montreal - Kolambus 0:0

Hjuston Dinamo - Los Anđeles FC 1:1 (0:0)

Nedelja

Nju Ingland - Atlanta 2:1 (1:1)

Orlando - Sinsinati 3:0 (2:0)

Filadelfija - Njujork Siti 0:2 (0:1)

Dalas - Portland 4:1 (3:0)

Minesota - Ostin 0:1 (0:1)

San Hoze - Di Si Junajted 4:1 (3:1)

Nešvil - Inter Majami u toku

Ponedeljak

03.00: (1,65) Sijetl (4,00) LA Galaksi (5,10)

04.00: (3,60) Vankuver (3,45) Kolorado (2,05)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

MLSMLS ligaSijetl SaundersLA GalaksiLos Anđeles Galaksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara