Foto: AFP
Foto: AFP

Najbolji i kad mu se ne igra: Mesi promašio penal, pa pogodio jubilarni 50. slobodnjak i ostavio Barsu u trci (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.05.21. | 22:56

Katalonci za dvadesetak minuta na Mestalji pretvorili zaostatak od jednog u prednost od dva gola i na kraju uspeli da slave - 3:2 (0:0)

Nije blistala, ali se Barselona u Kataloniju vratila uzdignutog čela, što je u ovim trenucima, kada se šampionska trka približava kraju, jedino važno, a svaki bod vredan zlata. Za Katalonce su večerašnja tri utom vrednija, jer su ih osvojili protiv Valensije, i to na Mestalji, gde nisu uspevali da slave ni na jednom od prethodna tri gostovanja. Večeras pak jesu, iako su u jednom trenutku imali rezultatski zaostatak, ali ih je Lionel Mesi kao nebrojano puta poslednjih godina povukao sa litice i vratio u šampionsku trku - 3:2 (0:0).

Nije se kapitenu Barselone večeras igralo. Koliko je bio neinspirisan najbolje se videlo u 57. minutu, kada je izvođenju jedanaesterca pristupio nonšalantno i "telefonirao" sa Silesenom, koji mu je bez problema pročitao udarac, ali se sreća osmehnula Argentincu i u nastavku akcije, posle velike gužve mu dozvolila da ispravi grešku i poravna rezultat, samo sedam minuta pošto je Gabrijel Paulista iskoristio još jedno katastrofalno postavljanje Ter Štegena i Lenglea prilikom kornera i doveo Valensiju u vođstvo.

Izabrane vesti

Međutim, nije prednost Slepih miševa dugo trajala. Šest minuta nakon Mesija, odbitak je pokupio i Grizman, a isto toliko kasnije ponovo – Mesi. Ko drugi? Slobodan udarac na dvadesetak metara od gola, prepoznatljiv stav prilikom udarca, stativa i gol, jubilarni 50. iz slobodnjaka u svim takmičenjima za Barselonu.

Silesen se opružio koliko je mogao i opet nije mogao – ništa. Za tili čas, ni punih dvadeset minuta, Barselona je zaostatak od jednog pretvorila u vođstvo od dva gola razlike.

Ta razlika se u 83. minutu pak prepolovila, kada je Soler zategao praćku sa 25 metara i neodbranjivo pogodio. Vremena za povratak je bilo, ali ne i izlgednih prilika. Barselona je preživela Mestalju i izjednačila se sa Realom na drugom mestu, dok Atletiko četiri runde pre kraja ima dva boda prednosti od najvećih španskih klubova.

PRIMERA - 34. KOLO

Petak

Selta - Levante 2:0 (0:0)

/Mendez 51, Solari 74/

Subota

Eibar - Alaves 3:0 (1:0)

/Kike 3, 50, 59/

Elče - Atletiko Madrid 0:1 (0:1)

/Ljorente 23/

Ueska – Real Sosijedad 1:0 (0:0)

/Ramirez 87/

Real Madrid – Osasuna 2:0 (0:0)

/Militao 76, Kazemiro 80/

Nedelja

Valjadolid - Betis 1:1 (0:0)

/Vajsman 68 - Garsija 49/

Viljareal - Hetafe 1:0 (0:0)

/Pino 79/

Granada - Kadiz 0:1 (0:1)

/Sobrino 39/

Valensija - Barselona 2:3 (0:0)

/Paulista 50, Soler 83 - Mesi 57, 69, Grizman 63/

Ponedeljak

21.00: (1,62) Sevilja (3,70) Bilbao (6,00)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

BarselonaPrimeraValensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara