©Reuters
©Reuters

AZIJA: Jokanović se bori za finale, okršaj srpskih fudbalera u Kazahstanu

Vreme čitanja: 4min | ned. 02.05.21. | 09:35

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na istoku...

Izabrane vesti

(Fudbal, Južna Koreja 2)

Seul je u padu forme, na poslednje četiri utakmice slavio je samo jednom, vezao je dva poraza i peti je na tabeli sa 11 bodova. Ansan je sa druge strane popravio stvari sa dve vezane pobede i sada je sa tri boda više ispred narednog rivala na tabeli. Ima ipak još puno da se igra u drugoj ligi Južne Koreje, ali Seul nikako ne želi da veže i treći poraz i dodatno se udalji od pozicija koje vode u elitni rang. Slavio je na minula dva duela protiv Ansana, koji je pre toga na šest međusobnih okršaja bio neporažen (četiri pobede).

HOANG AN ĐIA LAI - BINJ ZUONG, 12.00

(Fudbal, Vijetnam 1)

Fudbaleri ekipe Gia Lai sede na čelu tabele u Vijetnamu sa 28 bodova. Od starta sezone imaju smo jedna poraz, a nanizali su čak osam trijumfa i posle 11 kola imaju gol razliku 21:7. Binj Zuong je šesti (poslednje mesto koje vodi u plej-of) sa 12 bodova manje i vezao je dva poraza u kupu i ligi i pritom ima jednu od najslabijih odbrana u ligi (15 golova). Ipak, ima tradiciju na svojoj strani, ako od trenutnog lidera nije poražen na šest vezanih mečeva. Poslednji susret ovih ekipa održan je u novembru prošle godine, a Binj Zuong je slavio kod kuće sa 3:2.

AKTOBE - ASTANA, 13.00

(Fudbal, Kazahstan 1)

Posle osam odigranih kola Astana je na vrhu tabele sa 20 bodova. Nema poraz u ligi i vezala je šest trijumfa. Aktobe je u padu forme, vezao je tri poraza i deveti je na tabeli sa 11 bodova manje od lidera. Sve ukazuje na pobedu Astane, koja nije doživela poraz na 19 poslednjih okršaja sa današnjim rivalom. Aktobe je poslednji put nadigrao sastav iz Nur Sultana još 2014. godine, a šestostruki šampion Kazahstana je u poslednjem okršaju bio više nego ubedljiv (5:0). Boje Aktobea ove sezone brani srpski napadač Bojan Dubajić, dok je sa druge strane od 2018. godine član Astane Antonio Rukavina.

GVANGDŽOU - ŠENŽEN, 14.00

(Fudbal, Kina 1)

Fudbaleri Gvangdžoua su sezonu počeli sa samo jednim osvojenim bodom iz dve utakmice. Najpre su na startu remizirali sa gradskim rivalom Sitijem (2:2), dok u nedelji na izmaku pretrpeli poraz od Šandonga (0:1). Sa druge strane Šenžen je najpre savladao Henan (2:1), dok je minulog ponedeljka remizirao sa Ćingdaom bez golova. Ekipa Fabija Kanavara mora da se trgne, protiv sastava Đordija Krojfa svakako neće imati lak zadatak, ali uzda se u tradiciju, kako u takmičarskim mečevima još ne zna za poraz od Šenžena. Sastajale su se ove dve ekipe u 10 navrata, Gvangdžou je upisao devet pobeda, samo jednom su remizirale i to pre 13 godina.

PETALING DŽAJA - SELANGOR, 16.00

(Fudbal, Malezija 1)

Petaling Džaja sedi na šestom mestu na tabeli sa 14 bodova, jednim manje od današnjeg rivala. Posle četiri vezana meča bez trijuma (tri remija), u minulom kolu je slavila. Sa druge strane, najuspešniji klub u zemlji je u poslednjih pet mečeva takođe pretrpeo samo jedna poraz, ali je od mogućih 15 osvojio 10 bodova. Neporažen je na minula tri duela, posle trijumfa nad Perakom i Melaka junajtedom, remizirao je minule sedmice sa ekipom Sabaha. Ova dva kluba su se dosad susrela u samo tri navrata u zvaničnim mečevima, dva puta su remizirali, dok je Selangor jednom slavio. Domaćinu najveća opasnost preti od drugog strelca lige, nigerijskog napadača Ifedaja Oluseguna (devet golova).

AL ARABI - AL SAILIJA, 21.00

(Fudbal, Katar - Liga kup)

Polufinalni meč Liga kupa, Al Arabi je u prvoj rundi bio bolji od Um Salala (3:0), dok je Al Sailija savladala ekipu Šamala u četvrtfinalu (4:2), uz dva gola Tijaga Bezere. Fudbaleri Al Arabbija su u aprilu odigrali šest utakmica, imaju polovičan učinak (po tri pobede i poraza), dok je njegov naredni rival za trijumf bolji u istom mesecu i u seriji je od tri pobede. Ipak, ekipa koju sa klupe predvodi Islanđanin Hejmir Halgrimson ne zna za poraz od Al Sailije na četiri vezana susreta, u minula tri je i slavio, poslednji put pre tri sedmice (3:1).

AL MARHIJA - AL GARAFA, 21.00

(Fudbal, Katar - Liga kup)

Fudbaleri Al Marhije su u minuloj rundi bili ubedljivi protiv Al Mesaimera (4:1), a jednako sigurna bila je i Al Garafa protiv Al Muaidara. Ekipa iz drugog ranga je u seriji od šest mečeva bez poraza (pet pobeda), dok je četa Slaviše Jokanovića na minulih pet susreta pretrpela samo jedan poraz i pritom je nanizala tri pobede. Napadač Al Garafe Džonatan Kođija je blistao u četvrtfinalu sa tri pogotka, pa će u centru pažnje biti i večeras. Ove ekipe su se dosad sastajale četiri puta, a interesantno je da je Al Marhija slavila na poslednja dva meča.


tagovi

AzijaSlaviša Jokanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara