Pet vagona s fosfornom kiselinom iskliznulo kod Majdanpeka, nema opasnosti

Pet vagona-cisterni s fosfornom kiselinom iskliznulo je na pruzi između Majdanpeka i Kaone, a povređenih nema niti opasnosti po stanovništvo i životnu okolinu, saopštilo je preduzeće "Srbija kargo".
Pet vagona s fosfornom kiselinom iskliznulo kod Majdanpeka, nema opasnosti
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako su dodali u saopštenju, do iskliznuća je došlo u 2:40h, na delu pruge Bor - Požarevac, između Majdanpeka i Кaone u tunelu Ujevac, iz sastava teretnog voza broj 52704.
 
Teretni voz, koji je u svom sastavu imao 12 vagona-cisterni, saobraćao je za Šabac, za potrebe kompanije Eliksir, navode iz "Srbija kargo".
 
Saobraćaj na ovom delu pruge je trenutno u prekidu. Na lice mesta izašla je zajednička železnička komisija, predstavnici Eliksira kao vlasnika vagona-cisterni i predstavnici vatrogasne jedinice, dodaje se u saopštenju.
 
Stručne službe, kako se ističe, rade na otklanjanju posledica ovog akcidenta, kako bi železnički saobraćaj u što kraćem roku ponovo bio uspostavljen.
 
Operativna železnička komisija utvrdiće uzroke ovog iskliznuća, kao i stepen materijalne štete na infrastrukturnim kapacitetima i na vagonima, navode iz "Srbija kargo".
  • Ja

    02.05.2021 12:48
    Cuj zato se i zove Elixir...koja kolicina isfrustriranih ljudi ovde komentarise...samo da se pljune nesto
  • G pen

    02.05.2021 12:33
    Iskliznula je zbog losih guma ili sto je ta deonica nedavno ,,popravljana''. Ala su ga popravili, ostali su samo dugmici. Naprednjacki strucnjaci.
  • vazdusna banja

    02.05.2021 10:32
    @Ma
    Zato se firma i zove eliksir,ime je garant posla,nije bitno zasto je doslo do akcidenta(ovog puta),bitno je da je "bezbedno"(slucajno),sve je olupano,unisteno,a sa druge strane celofan i lovorike,ko je tu nenormalan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija