(©Reuters)
(©Reuters)

Kraj jedne ere: Pišček raskršta sa Dortmundom i vraća se u domovinu

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.05.21. | 00:58

Naredne sezone nosiće dres kluba u kojem je ponikao

Završava se jedno poglavlje. Lukaš Pišček će na leto posle 11 godina napustiti Borusiju Dortmund. Poljski desni bek je prelomio – dosta je dao Milionerima, vreme je da se oduži klubu u kojem je napravio prve fudbalske korake.

Planirao je prvobitno Lukaš Pišček da okači kopačke o klin, još prošlog leta, ali je, ipak, produžio ugovor sa Borusijom Dortmund na još godinu dana. Ovoga leta doći će vreme za rastanak, a Piščeka neće moći da pozdravi krcat Vestfalen na čelu sa Žutim zidom. Otići će u tišini, ali nema sumnje da će navijači Milionera prirediti oproštaj čoveku koji je jače od deceniju bio veran njima i Borusiji.

Izabrane vesti

Dva puta je Pišček podizao trofej namenjen pobedniku Bundeslige sa Borusijom Dortmund, isto toliko puta je u žutom-crnom dresu visoko podigao pehar Kupa, a biće u prilici da to učini i treći put ukoliko ove sezone Borusija Dortmund nadigra Red Bul Lajpcig u finalu Kupa Nemačke.

Bundesliga, ponedeljak, 18.00: (2.55) Majnc (3.25) Herta (2.80)

Bivši reprezentativac Poljske vratiće se na leto u domovinu, u matični klub, gde će pomagati ocu u vođenju Gočalkovica, a takođe će biti zadužen za akademiju, koja blisko sarađuje sa Borusijom Dortmund. Otići će iz Borusije, ali će joj i dalje ostati privržen. I iskoristiće slobodno vreme da u svom klubu, trećeligašu, odigra koju sa prijateljima iz detinjstva.

„Imam konkretne planove u Poljskoj i već sam ih odložio za godinu dana. Želim da igram sa prijateljima u klubu u kojem sam ponikao, gde je moj otac potpredsednik, i da se brinem o mladima i akademiji koju smo započeli 2019. godine. Odrastao sam ovde, ovde sam se razvio u čoveka kakav sam danas,i zbog toga sam želeo da vratim nešto klubu", poručio je Lukaš Pišček.


tagovi

Lukaš PiščekBorusija DortmundPoljska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara