(©Reuters)
(©Reuters)

Sporting pregrmeo Nasional, Lavovima se smeši titula (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.05.21. | 23:32

Zeleno-beli deo Lisabona kliče Fedalu i Kabralu

Pretila je Sportingu prava katastrofa gledajući kroz prizmu šampinskih ambicija. Daleko od toga da bio četvrti remi u poslednjih šest kola doveo lisabonske Lavove na prag gubitka titule, ali bi svi sa Žoze Alvaladea morali dobro da razmisle jesu li prerano stavili šampanjac na hlađenje i počeli da slave. Četa Rubena Amorima ipak je satkana od posebnog, šampionskog materijala – 2:0

Nazire se kraj posta lisabonskog Sportinga i patnjama navijača. Sve su bliži Lavovi krunisanju i prekidu praznog hoda koji traje punih 19 godina, 19 preteških godina ako pitate pristalice Sportinga. Gledao je Sporting u leđa Benfiki i Portu, posmatrao nebrojano puta iz prvih redova kako se najveći rivali slade i osvajaju titule. Posle trijumfa nad Nasionalom, šampionsko zvanje je izvesno. Čeka se samo overa.

Izabrane vesti

Lako je tim sa Funšala mogao biti kamen spoticanja za lisabonske Lavove. Nije Nasional ozbiljnije uspeo da ugrozi Sporting, ali je dugo odolevao naletima domaćina. Imao je na svojoj strani i VAR tehnologiju, koja je sprečila sastav Rubena Amorima da u prvom poluvremenu stekne prednost i napravi krupan korak ka naslovu prvaka.

Poništen je pogodak Fedala u prvom poluvremenu, ali je Marokanac pronašao put i način da otključa ostvrskog protivnika i skine Rubenu Amorimu teret s pleća. Brojčano inferiorni Nasional nije izdržao, posustao je pod naletima domaćeg tima. Nigerijac Ibrahim Alhasan ostavio je saigrače na cedilu tokom poslednjih pola časa igre.Išao je i pored toga Nasional ga ogromnom bodu, kojem bi se posebno obradovao Porto, ali da noći do naredne utakmice Lavovi ne provedu na igrama postarao se Fedal. Pogodio je defanzivac na asistenciju Kabrala, koji je kasnije, u 92. minutu, stavio tačku na susret. Iz penala.


PRIMEIRA - 30. KOLO

Četvrtak

Maritimo - Braga 1:0 (0:0)

/Tague 76/

Petak

Fereira - Belenenses 1:0 (0:0)

/Žoao Pedro 85/

Gimarais - Moreirense 2:0 (2:0)

/Fonseka 26, Almeida 30/

Tondela - Benfika 0:2 (0:2)

/Pici 12, Everton 19/

Porto - Famalikao 3:2 (1:1)

/Martinez 8, Taremi 61p, Grujić 76 - Rodriges 44, Anderson 90+1/

Subota

Žil Visente - Farense 0:0

Portimonense - Rio Ave 0:0

Santa Klara - Boavista 3:3 (1:1)

/Linkoln 45, Karvaljo 50, Kardozo 90+4 - Elis 17, 75, Roča 69ag/

Sporting - Nasional 2:0 (0:0)

/Fedal 83, Kabral 90+2pen/




tagovi

Sporting LisabonNasionalPrimeiraPortugal 1Portugal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara