Nova vest
Tenis

Subota, 01.05.2021.

16:15

Tim: U top formi do Rolan Garosa

Dominik Tim će u Madridu narednih dana igrati svoj prvi tutnir na šljaci u ovoj sezoni.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Tim: U top formi do Rolan Garosa
Foto: Profimedia/BELGA PHOTO PATRICK HAMILTON

Očekivali smo da će četvrti teniser sveta zaigrati na Srbija openu u Beogradu, ali on tada još nije bio najspremniji.

Sada kaže da je sve u redu i da veruje da će postepeno dizati formu do Rolan Garosa.

U Madridu je dva puta igrao finale, 2017. i 2018.

"Lepo je ovde, stigao sam nedavno i odmah video ljude na tribinama, što je bila prilična novost za mene. Ne mogu da dočekam da opet igram pred punim tribinama", kaže Tim.

Od početka sezone ima skor 5-4. Nije se osećao dobro, mučilo ga je stopalo, pomalo i koleno.

"Pripremao sam se u Austriji, radio sam mnogo na fizičkoj spremni. Mislim da sam na dobrom nivou, možda i boljem nego što sam bio pre 12 meseci".

Pariz je i za njega, naravno, najveći cilj. A tamo je kralj Rafa Nadal od kog je gubio dva puta u finalima, 2017. i 2018.

"Igra mu stalno napreduje. Poboljšao je svaki deo igre. To morate da radite da biste bili uspešni svake godine. Otuda je on model za mnoge druge. Moj cilj je da imam što više mečeva sa top igračima do Rolan Garosa, da sebi dam najveću moguću šansu tamo. Kada budem došao na Rolan Garos, hoću da budem maksimalno fizički spreman, u najboljoj formi kako bih sebi dao šansu da doguram daleko na turniru", zaključio je Austrijanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve